Účastníky víkendové technoparty proti své vůli

31. 07. 2016 20:16:20
Sjeli jsme se i se sourozenci u rodičů v pátek navečer, rychle povečeřeli a uložili malé děti. Už při večerním posezení se nám do hlav s protivností daní vtíralo „duc duc“, jehož původu jsme nemohli přijít na kloub.

Rodiče bydlí v malebném údolí v lůně pohraničí a tento zvuk tam jaksi nepatřil.a vůbec nebylo zřejmé, odkud se nese.

Když bylo ono duc duc kolem půlnoci dokonce doprovázené laserovou show, jen nás to utvrdilo, že nepůjde o záležitost jedné noci a že to horší teprve začíná.

S pocitem, že „tento způsob léta zdá se poněkud nešťastným“ jsme se rozešli do svých ložnic. Po celou noc jsme řešili dilema, zda spát v dusnu a horku podkrovních místností anebo zda nechat své vnitřní orgány vibrovat v nepřirozeném rytmu. Dlužno dodat, že namísto dodržení nočního či alespoň popůlnočního klidu se kadence i decibely „hudební“ produkce neúnosně zvýšily a po celou noc nás budily.

Náš syn se probudil ještě za tmy (3,30) a po půl hodině bylo zjevné, že definitivně. Přiznávám bez mučení, že vstávání v tento čas nezapadá do mého biorytmu. Vědomí, že o tolik hodin déle budeme bránit našemu malému perpetuu mobile v sebezničujících snahách, bylo poněkud frustrující. Přimět zdecimované tělo a migrénou stiženou hlavu k aktivitě byl téměř nadlidský úkon. Asi jako byste se snažili rozjet auto se zataženou ruční brzdou do kopce. Údery permoníčků v hlavě a vnitřních orgánech, podobné ránu po mejdanu, zesilovaly s každým pohybem.

Kuchyň rodičů se postupně plnila ostatními členy rodiny, kteří se plouhali, obdobně jako my, stylem zombí. Rychlovarná konvice nestíhala vařit kávu pro nás dospělé. Děti jsme oproti tomu podezřívali, že požily na oné technoparty.

Přiznávám, že pod vlivem zděšení, že půjde o akci několikadenní, jsem vytočila číslo policie a vyptala se, o co jde. Ukázalo se, že zdaleka nejsme jediní, kterým vidina takto tráveného víkendu nepřipadá přijatelná. Bylo mi řečeno, že obdobných telefonátů mají zaznamenány spousty a že policie na místě hlídkuje. Taky, že nelze kontaktovat ani organizátory akce ani pronajímatele pozemku a dokonce ani starostu obce, kam tento pozemek přináleží. Také, že má policie svázané ruce. Že ačkoliv samo nedodržení vyhlášky o dodržování nočního klidu by měl být důvod pro policejní zásah, neodvažují se proti sobě poštvávat veřejnost.

Přiznávám, že jsem bojovala s pokušením obvolat všechna média a na místo je vyslat, ale nakonec jsem tak neučinila. Ještě bychom té akci udělali reklamu...

Dnes je neděle a ono duc duc, jen o něco méně hlasité, se k nám stále nese. Nemám potuchy, zda ztišili (a pokud, zda se tak stalo z jejich vlastní vůle či na něčí popud), zda se změnily klimatické podmínky a zvuk se k nám do údolí už tolik nenese anebo zda jsme si jen zvykli a stávají se z nás pozvolna vařené žáby.

Jsem nesmírně ráda, že moje dospělé děti poslouchají kvalitní hudbu včetně klasického rocku a obdobných akcí se neúčastní. Pevně doufám, že i nejmladšího syna vychováme tak, aby se ke druhým lidem choval ohleduplně, slušně a aby prokazoval lepší hudební vkus.

Jedno ale mohu po tomto víkendu odpovědně prohlásit ... techno ani účast na technoparty nebylo, není a nikdy nebude mým šálkem kávy.

P.S. Dovoluji si doplnit o odkaz, aby si čtenář nemyslel, že jsem si blog vyfabulovala :-) http://decinsky.denik.cz/zpravy_region/sluknovskem-duni-techno-prijely-tisice-jeho-fanousku-20160730.html

Autor: Dáša Stárková | neděle 31.7.2016 20:16 | karma článku: 27.82 | přečteno: 1378x

Další články blogera

Dáša Stárková

Ne, maminko, tyhle boty mi nekupuj

slyším přes regál prodejny s obuví. A nechtěně slyším i přemlouvání maminky. Argumenty jako kvalitní podrážka, nepromokavé, užiješ je. A současně i téměř plačtivé odmlouvání čerstvě vyčáplého náctiletého syna. A zažívám deja vu

16.4.2023 v 12:45 | Karma článku: 29.44 | Přečteno: 977 | Diskuse

Dáša Stárková

Vnesme advent i do výběru prezidenta

Ve svém předchozím blogu jsem vyjádřila zklamání nad DN, ale současně opakuji, že ji zvolím, bude-li ve druhém kole místo mého favorita. Nyní prosím. Pojďme nehanit protikandidáty a namísto toho chvalme svého favorita, vysvětlujme

7.12.2022 v 15:02 | Karma článku: 14.76 | Přečteno: 353 | Diskuse

Dáša Stárková

Proč v mých očích jediná skutečná kandidátka na prezidenta klesla

Aby bylo jasno, píši o paní Nerudové. Přiznávám, v době, kdy kandidaturu zvažovala, podporovala jsem ji. Imponovala mi představa, že bychom měli prezidentku, jako na Slovensku, dámu, která by důstojně reprezentovala naši zemi.

3.12.2022 v 23:11 | Karma článku: 40.18 | Přečteno: 4755 | Diskuse

Dáša Stárková

Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem

Kovidová epidemie zaplať Bůh zažehnána, restrikce pominuly, život se navrací do starých kolejí. Bohužel do těch starých. Tatam se poděla ohleduplnost, na to, co životy chránilo, je považováno za omezení, jejich nositelé za exoty.

2.12.2022 v 21:41 | Karma článku: 26.31 | Přečteno: 1251 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 5 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.24 | Přečteno: 264 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 452 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.14 | Přečteno: 111 | Diskuse
Počet článků 334 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1779

Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...