Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Salámovou metodu na nás

Že salám nekonzumujete a snažíte se žít zdravě? Že jste pyšní na své kritické myšlení a jen tak nesednete někomu na lep? Že jste už skeptičtí? A přesto zobeme jeden kousek salámu za druhým.

Že nevíte, co to ta salámová metoda je? Jak říká wikipedie, jde o označení pro praxi či taktiku, kdy se kontroverzní či obtížné cíle, řešení a požadavky, které by se celkově prosazovaly jen těžko, nebo by byly zcela neprůchodné, rozdělí na malé dílčí krůčky a prosazují se postupně. Že to pořád nechápete a určitě si s tím na vás nikdo nepřijde? https://cs.wikipedia.org/wiki/Sal%C3%A1mov%C3%A1_metoda

Z našich, domácích hvozdů je to třeba elegantní otočka našeho ministerského předsedy, pana Babiše, že ministři jeho vlády nepotřebují etický kodex. Uvěřili jste mu, že on ví, jak na to jinak? Že zařídí, aby už nás neoblbovali Kalouskové, Sobotkové a jiní výlupci? Že jeho vláda to tu všechno rozštípne, vylepší. Že slíbí, co potřebujete (Jako to fakt umí. Plnit už nemusí, jako by se stalo. Co na tom, že platí zákon zachování hmoty, takže když někde přidá, jinde budou peníze scházet?) a nafoukne státní rozpočet, všemi těmi lumpy před ním zruinovaný? Vážně jste mu to uvěřili?

A věřili jste mu také, že už se nestane, že by na jeho ministerská křesla usedali podvodníci a lháři? Pamatujete, jak se kasal, že jeho ministři budou splňovat etický kodex a budou tím deklarovat svou politickou odpovědnost? Pokud Vám to uniklo, tak zde je jeden odkaz za všechny. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/babisovo-desatero-premier-pro-vladu-pripravuje-eticky-kodex/r~ec2b27188c1e11e8a6210cc47ab5f122/

Věřili jste tomu, že k tomu dojde? Tak tůdle. Už to není potřeba. Jeho ministři jsou totiž transparentní a bezúhonní i bez něj. https://zpravy.idnes.cz/andrej-babis-ministerstvo-spravedlnosti-eticky-kodex-vlada-stret-zajmu-korupce-gpk-/domaci.aspx?c=A181019_105418_domaci_mpl

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/eticky-kodex-vlady-andrej-babis-hnuti-ano-premier-ministri-rada-vlady-pro_1810190630_haf. Kdyby se Vám to nechtělo rozklikávat, tak teď bude prosazovat zákon o lobbingu. On sice s bezúhonností ministrů nikterak nesouvisí, ale tak aspoň něco se bude dít, ne?

Nojono. Jako by se stalo. Pořád to neotřese vaší vírou??

Jak to vidím já, když ptáčka lapají, důvěru hledají, pěkně nám slibují. A když důvěry mají, dlouhý nos dělají a 

No a teď ty platy zdravotníkům. Nejdřív že se přidá všem plošně, pak až od září, pak se nechá slyšet ministr, že na to nejsou peníze a že by to bylo nespravedlivé, takže lékaři "utřou". No a teď nejnověji, že až od 2019 a jenom sestry a jen ty, co pracují na směny. Tak hořím zvědavostí.

A obdobné je to s pedagogy a pedagogickými pracovníky. Jako učitel se těším na těch 45 tis. Slibem ostatně nezarmoutíš, že?

A ze zahraničí zase Saudi. Víte, jak tam nejdřív ten turecký novinář nebyl, pak tam tedy byl, ale netuší, co se s ním stalo, pak pod tíhou okolností uznají, že tam tedy byl a umřel, ale oni za to nijak nemohou. Pak zase, že tedy umřel a rval se, tak si za to asi mohl sám, tak to uzná i ten Trump, že s tím sice nesouhlasí, ale tak co už s tím. No a než se nadějeme, tak prostě nejen my kmáni, ale i ti páni nahoře prostě odkýváme to, že no tak co, tak si na něj prostě sezvali komando, sprostě ho zavraždili, rozsekali a po kouskách odnosili.  A kde není tělo, není důkaz. Nojono… a za pár týdnů si řekneme, že byl hloupý on, neměl tam chodit a někteří nejspíš učiní závěr, že se ani neměl chtít znovu ženit.

Tak to je ta slámová metoda. Síla, co?

Autor: Dáša Stárková | sobota 20.10.2018 13:21 | karma článku: 20,27 | přečteno: 875x
  • Další články autora

Dáša Stárková

Ne, maminko, tyhle boty mi nekupuj

slyším přes regál prodejny s obuví. A nechtěně slyším i přemlouvání maminky. Argumenty jako kvalitní podrážka, nepromokavé, užiješ je. A současně i téměř plačtivé odmlouvání čerstvě vyčáplého náctiletého syna. A zažívám deja vu

16.4.2023 v 12:45 | Karma: 29,62 | Přečteno: 978x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Vnesme advent i do výběru prezidenta

Ve svém předchozím blogu jsem vyjádřila zklamání nad DN, ale současně opakuji, že ji zvolím, bude-li ve druhém kole místo mého favorita. Nyní prosím. Pojďme nehanit protikandidáty a namísto toho chvalme svého favorita, vysvětlujme

7.12.2022 v 15:02 | Karma: 15,06 | Přečteno: 353x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Proč v mých očích jediná skutečná kandidátka na prezidenta klesla

Aby bylo jasno, píši o paní Nerudové. Přiznávám, v době, kdy kandidaturu zvažovala, podporovala jsem ji. Imponovala mi představa, že bychom měli prezidentku, jako na Slovensku, dámu, která by důstojně reprezentovala naši zemi.

3.12.2022 v 23:11 | Karma: 40,20 | Přečteno: 4755x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem

Kovidová epidemie zaplať Bůh zažehnána, restrikce pominuly, život se navrací do starých kolejí. Bohužel do těch starých. Tatam se poděla ohleduplnost, na to, co životy chránilo, je považováno za omezení, jejich nositelé za exoty.

2.12.2022 v 21:41 | Karma: 26,31 | Přečteno: 1251x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Dušičkové pošli to dál aneb je to o lidech

Nepatřím mezi příkladné návštěvníky míst odpočinku mých předků. Nežiji poblíž žádného z nich, a tak často hřbitovy navštěvuji spontánně, nepřipravená. Místo toho vzpomínám a komunikuji s nimi při každém zapálení svíčky,

30.10.2022 v 11:10 | Karma: 19,47 | Přečteno: 352x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.