Salámovou metodu na nás

20. 10. 2018 13:21:34
Že salám nekonzumujete a snažíte se žít zdravě? Že jste pyšní na své kritické myšlení a jen tak nesednete někomu na lep? Že jste už skeptičtí? A přesto zobeme jeden kousek salámu za druhým.

Že nevíte, co to ta salámová metoda je? Jak říká wikipedie, jde o označení pro praxi či taktiku, kdy se kontroverzní či obtížné cíle, řešení a požadavky, které by se celkově prosazovaly jen těžko, nebo by byly zcela neprůchodné, rozdělí na malé dílčí krůčky a prosazují se postupně. Že to pořád nechápete a určitě si s tím na vás nikdo nepřijde? https://cs.wikipedia.org/wiki/Sal%C3%A1mov%C3%A1_metoda

Z našich, domácích hvozdů je to třeba elegantní otočka našeho ministerského předsedy, pana Babiše, že ministři jeho vlády nepotřebují etický kodex. Uvěřili jste mu, že on ví, jak na to jinak? Že zařídí, aby už nás neoblbovali Kalouskové, Sobotkové a jiní výlupci? Že jeho vláda to tu všechno rozštípne, vylepší. Že slíbí, co potřebujete (Jako to fakt umí. Plnit už nemusí, jako by se stalo. Co na tom, že platí zákon zachování hmoty, takže když někde přidá, jinde budou peníze scházet?) a nafoukne státní rozpočet, všemi těmi lumpy před ním zruinovaný? Vážně jste mu to uvěřili?

A věřili jste mu také, že už se nestane, že by na jeho ministerská křesla usedali podvodníci a lháři? Pamatujete, jak se kasal, že jeho ministři budou splňovat etický kodex a budou tím deklarovat svou politickou odpovědnost? Pokud Vám to uniklo, tak zde je jeden odkaz za všechny. https://zpravy.aktualne.cz/domaci/politika/babisovo-desatero-premier-pro-vladu-pripravuje-eticky-kodex/r~ec2b27188c1e11e8a6210cc47ab5f122/

Věřili jste tomu, že k tomu dojde? Tak tůdle. Už to není potřeba. Jeho ministři jsou totiž transparentní a bezúhonní i bez něj. https://zpravy.idnes.cz/andrej-babis-ministerstvo-spravedlnosti-eticky-kodex-vlada-stret-zajmu-korupce-gpk-/domaci.aspx?c=A181019_105418_domaci_mpl

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/eticky-kodex-vlady-andrej-babis-hnuti-ano-premier-ministri-rada-vlady-pro_1810190630_haf. Kdyby se Vám to nechtělo rozklikávat, tak teď bude prosazovat zákon o lobbingu. On sice s bezúhonností ministrů nikterak nesouvisí, ale tak aspoň něco se bude dít, ne?

Nojono. Jako by se stalo. Pořád to neotřese vaší vírou??

Jak to vidím já, když ptáčka lapají, důvěru hledají, pěkně nám slibují. A když důvěry mají, dlouhý nos dělají a

No a teď ty platy zdravotníkům. Nejdřív že se přidá všem plošně, pak až od září, pak se nechá slyšet ministr, že na to nejsou peníze a že by to bylo nespravedlivé, takže lékaři "utřou". No a teď nejnověji, že až od 2019 a jenom sestry a jen ty, co pracují na směny. Tak hořím zvědavostí.

A obdobné je to s pedagogy a pedagogickými pracovníky. Jako učitel se těším na těch 45 tis. Slibem ostatně nezarmoutíš, že?

A ze zahraničí zase Saudi. Víte, jak tam nejdřív ten turecký novinář nebyl, pak tam tedy byl, ale netuší, co se s ním stalo, pak pod tíhou okolností uznají, že tam tedy byl a umřel, ale oni za to nijak nemohou. Pak zase, že tedy umřel a rval se, tak si za to asi mohl sám, tak to uzná i ten Trump, že s tím sice nesouhlasí, ale tak co už s tím. No a než se nadějeme, tak prostě nejen my kmáni, ale i ti páni nahoře prostě odkýváme to, že no tak co, tak si na něj prostě sezvali komando, sprostě ho zavraždili, rozsekali a po kouskách odnosili. A kde není tělo, není důkaz. Nojono... a za pár týdnů si řekneme, že byl hloupý on, neměl tam chodit a někteří nejspíš učiní závěr, že se ani neměl chtít znovu ženit.

Tak to je ta slámová metoda. Síla, co?

Autor: Dáša Stárková | sobota 20.10.2018 13:21 | karma článku: 20.27 | přečteno: 875x

Další články blogera

Dáša Stárková

Ne, maminko, tyhle boty mi nekupuj

slyším přes regál prodejny s obuví. A nechtěně slyším i přemlouvání maminky. Argumenty jako kvalitní podrážka, nepromokavé, užiješ je. A současně i téměř plačtivé odmlouvání čerstvě vyčáplého náctiletého syna. A zažívám deja vu

16.4.2023 v 12:45 | Karma článku: 29.44 | Přečteno: 977 | Diskuse

Dáša Stárková

Vnesme advent i do výběru prezidenta

Ve svém předchozím blogu jsem vyjádřila zklamání nad DN, ale současně opakuji, že ji zvolím, bude-li ve druhém kole místo mého favorita. Nyní prosím. Pojďme nehanit protikandidáty a namísto toho chvalme svého favorita, vysvětlujme

7.12.2022 v 15:02 | Karma článku: 14.76 | Přečteno: 353 | Diskuse

Dáša Stárková

Proč v mých očích jediná skutečná kandidátka na prezidenta klesla

Aby bylo jasno, píši o paní Nerudové. Přiznávám, v době, kdy kandidaturu zvažovala, podporovala jsem ji. Imponovala mi představa, že bychom měli prezidentku, jako na Slovensku, dámu, která by důstojně reprezentovala naši zemi.

3.12.2022 v 23:11 | Karma článku: 40.18 | Přečteno: 4755 | Diskuse

Dáša Stárková

Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem

Kovidová epidemie zaplať Bůh zažehnána, restrikce pominuly, život se navrací do starých kolejí. Bohužel do těch starých. Tatam se poděla ohleduplnost, na to, co životy chránilo, je považováno za omezení, jejich nositelé za exoty.

2.12.2022 v 21:41 | Karma článku: 26.31 | Přečteno: 1251 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 29 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.17 | Přečteno: 215 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 5.14 | Přečteno: 80 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 521 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.08 | Přečteno: 224 | Diskuse
Počet článků 334 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1779

Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...