Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Stárková, hulváti, sprosťáci a neomalenci mezi námi byli, jsou a vždycky budou. A to nejen na parkovištích, v tramvajích, ale například i na diskuzních webech. Důležité je, aby takové chování nejen jedinci, ale i společnost dovedla odsoudit - jako nemravné a nemorální. A to je ten problém... Přesto si ale myslím, že těch slušných lidí je mezi námi víc. Díky Bohu. :-)R^

0 0
možnosti

P73e15t69r 16S52o54k97o65l

23. 9. 2016 20:57

Tak mně třeba vytáčejí burani co u hypermarketu parkují pozadu kufrem proti již zaparkovanému autu, aby se jim z fleku lépe vyjíždělo. Nakoupí a pak si zajedou drze s vozíkem mezi auty kde je sotva mezera pro chodce až k vaší haupně, kterou vám při skládání nákupu do kufru spolehlivě orvou.

0 0
možnosti

osobně parkuji "napříč" aby mě kdejaký osel s paní(vždycky bývají taťka s mamkou) neomezoval při otvírání dveří od auta.

0 7
možnosti

P50e51t20r 97A17g12u73l93á19r

18. 9. 2016 22:04

Osobně vyhledávám na parkovištích u nákupáků nejodlehlejší místo kde nehrozí, že by někoho napadlo se k autu lepit. K měmu překvapení tento zvyk převzala i moje žena. Hulvátů je všude dost a přitom si oni život parkováním o pár metrů blíž nezlepší a my parkováním o pár metrů dál nezhoršíme. Krátká procházka slouží jako krátký stretching a výborné sociologické školení. A proto nemohu soucítit s autorkou, která pláče nad nemožností využít "právo na místo nejblíž vchodu do chrámu slasti". Možná bych byl ochoten se zamyslet nad místem před knihovnou, fakultou, kostelem... Ale být s miminkem první v nákupním centru?

5 7
možnosti

Co je to za blábol? Kdyby jela do kostela nebo do školy tak ok, ale když jede nakoupit jídlo pro rodinu na týden, tak se vám to nelíbí? Taky jasně říkala, že si to nijak nenárokuje a celkem jasně vysvětlila objektivní výhody, které takové parkování má pro ni i pro ostatní. Máte opravdu, hulvátů je všude dost a vy asi budete jedním z nich.Rv

6 1
možnosti
Foto

Nejhorší bývá srážka s blbcem:-)R^

10 0
možnosti

Ohleduplnost a sobectví je opravdu na denním pořádku. Ale k tomu jsme nějak došli. Není vyhrazení míst pro matky s malými dětmi sobectví? Vždyť v těch obchoďácích je přes den místa dost. Nebo autorce co doporučuje se projít jiným je zatěžko se sama trochu projít? A co začít vytvářet parkovací místa pro důchodce? Gentlmenství? Vždyť ani ženy neví, že muž má vstoupit první do výtahu, jít za ženou do schodů, ... Do výtahu se cpou první, na schodech mají obavu, že nemáme nic jiného na práci než jim koukat pod sukni, pozvání na kávu berou za sexuální obtěžování, ... jeden aby se bál pustit starší tmavou ženu sednou v metru, aby ho někdo nenaprášil za to, že zvýhodňuje věk, pohlaví, rasu, ....Takže stačí obyčejná tolerance a rozum. Všemi.

2 2
možnosti
Foto

J20a22n89a 72M76a34j75o84v86á

18. 9. 2016 13:21

Ano, taky přemýšlím, kde je hranice a míra a sama si nejsem jista, jestli i tahle místa už nejsou lehce za onou křehkou hranicí...

V létě jsem viděla před Mc Donaldem parkovací místa vyhrazená pro ženy. Radostně jsem zaparkovala, nadšená "recesí"...ale... ono všeho moc škodí.

0 0
možnosti

J68o12s49e38f 38M22i81k63i43n

18. 9. 2016 12:35

Ano, vím, že na parkování na těchto místech není žádný nárok a nelze se ho dovolávat.

Právě že se dovolávat můžete. Jde o vyhrazené (vodorovná a svislá dopravní značka) místo právě pro auto, kde jsou děti a tudíž je to porušení zákona a daný řidič by měl přijít o řidičák. Bohužel to nikdo neví a dokonce ani policajti ikdyž jsou u toho přítomni tak to vůbec neřeší

1 3
možnosti

Souhlas Vyhrazená místa nebývají totiž dobře značená tak, jak předepisuje zákon. Tzn. "Nesmí chybět vodorovná i svislá značka." A já jsem tedy ještě na žádném parkovišti neviděl označení vodorovnou i svislou značkou. Růžová barva nestačí jako vyhrazení parkoviště pro matky.

0 1
možnosti

J49a35n 66K58n34i84s12p62e92l

18. 9. 2016 11:39

Výkřik je zcela na místě, ohleduplnost a gentlemanství pomalu, ale jistě z našeho života mizí :-(

1 0
možnosti

děkuji, pane Knispele. Věřím, že občas pomáhá pokusit se takto lidem otevřít oči.

0 0
možnosti
Foto

Dášo, vše souvisí se vším. Přitom to je jen a jen o ohleduplnosti, slušnosti a vzájemném chápání pravidla: že nejesem jen já..... Jinak karma

2 0
možnosti
Foto

Nějak bych řekl, že za vší tou neohleduplností je právě přemíra všelijakých pravidel, zákazů, příkazů a já nevím čeho ještě. I ta místa pro matky s dětmi v to počítám. Lidi si odvykaj koukat se na ostatní lidi a ptaj se na jediné .. mám nárok, mohu to, mohu ono? Kdybych to nemohl, byl by na to přece zákon.

Už je nezajímá zda nepřekážejí, neomezují, už je ani nezajímá zda neokrádají. Považují sobectví za normu. Chtějí urvat pro sebe co nejvíc prostoru, protože společnost je to učí. Dneska máme místa pro invalidy a matky s dětmi. Zítra budou místa pro důchodce, pak si radní vzpomenou, že by mohli být místa pro veřejné činitele, pro kontrolní orgány, ostatně v Praze je na mnoha místech velkej problém vůbec někde zaparkovat, protože někteří si usmysleli, že mají nějaký větší nárok. A že by se ten nárok dal taky zpoplatnit. Co na tom, že soused na to nebude mít. Svět přece patří těm, co umí urvat nejvíc.

Srandovní na tom všem je, že takový svět nebudují ti zlí sobečtí kapitalisté, ale ti lidoví bolševici.

15 1
možnosti
Foto

J73a39n37a 64M85a77j81o64v27á

18. 9. 2016 10:57

Dnes s Vámi s potěšením souhlasím.

(Ačkoliv situací samozřejmě potěšena nejsem).

3 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.