Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J49a30n 76P70a37v67l78í73k

20. 9. 2016 17:03

Zlo je v každém z nás, říká se tomu individuální nevědomí. A někdy to vyplyne na povrch, aniž by si to člověk uvědomoval, mnohdy to bývá podněcováno zvenku. Je zapotřebí se naučit to ovládat, přispět k tomu může diskuse. Bohužel to pak může přerůst v tu kolektivní nenávist, což známe z historie nacismu.

1 0
možnosti

Česká i evropská kolektivní nenávist vůči islámu a muslimům až do nedávna vůbec neexistovala. Její nárůst bude nevyhnutelně pokračovat, s tím, jak proud nájezdnických hord do Evropy neustává a tím konflikt civilizací a jejich ideologií nabývá na nebývalé intenzitě. Není podstatné, zda tento nekontrolovaný tok převážně nevzdělaných, nezaměstnatelných, středověkou ideologií zfanatizovaných zoufalců je nazýván válečnými uprchlíky nebo ekonomickými migranty. Je to následek populační exploze a zaostalého společenského zřízení v zemích s narušenými seberegulačními mechanizmy.

Poukazování na teorii třetí Tofflerovy vlny je zcela nemístné, neboť Toffler svou třetí vlnu definuje jako digitální revoluci, v které výhoda levné (nevzdělané) pracovní síly zaniká. Toffler rovněž dělí národy na nikoliv bohaté a chudé, nýbrž na rychlé a pomalé. Podle toho, jak úspěšně či neúspěšně zvládají závratnou rychlost vývoje vědy a technologií. Učebnicovými příklady jsou Čína a Nigerie. Čína zvládla svou populační explozi, zvyšuje vzdělanost pracovní síly a rychle se vyvíjí, vzdor tomu, že není bohatá na základní zdroje surovin (plyn, ropa). Naproti tomu Nigerie je nesmírně bohatá na základní suroviny, avšak vážně zaostává ve vzdělanosti pracovní síly, má nefunkční společenské zřízení bez seberegulačních mechanizmů. Její populační exploze (jakož i celé Afriky ze stejných důvodů), je úděsná. Hlavní město LAGOS má přes 20 milionů obyvatel, nikdo neví přesně kolik milionů, Nigerie produkuje 20% afrických ekonomických migrantů do Evropy.

Globalizace jako globální projekt pomýleného sociálního inženýrství je dlohodobě odsouzena k zániku (Rasy, národy světa smíchejte se!) Pododobě, jako tomu bylo s komunismem (Proletáři všech zemí, spojte se!) Avšak dříve než k tomuto poznání lidstvo dojde, bude prolito moře krve nevinných obětí této zvrácené ideologie, více než nacismu plus komunismu. (Pokud nebude VČAS zastavena)

Největším problémem lidstva 21. století není ani globalisace, ani islamismus, ani

0 0
možnosti
DM

Bohužel ,zde primitivismus v nejhrubšího zrna-doporučuji dotyčné ignorovat a nadále nepovažovat za slušné lidi,slušní lidé se totiž takto nevyjadřují.Ostatně jsem přesvědčen že jejich slušnost by je v dobách nacismu nutila udávat židy ..

Někteří lidé prostě nepřítele potřebují,paradoxní je, že nejradikálněji se vymezují ti,kteří muslima viděli pouze co seskupení pixelů....

Jen pro přídpané tatarmany co by mne chtěli nějak nálepkovat titulem spojeným s hvězdou střední velikosti,

ne nelíbí se mi to,

nevítám je,

ne nechci je tu,

ale budoucnost je tak jak tak zcela dána globalizací,zánikem nádorních států a národů jako takových.TO NEZMĚNÍ ANI KONEV....

Ostatně trvání na statutu quo je sice oprávněný požadavek nicméně zcela irelevatní ve světle zákonitostí vývoje lidstva...

Státy a národy vznikají a zanikají,díky poslední tofflerově vlně se planetární globalizace přiblížila rychleji než jsme čekali a budoucnost je stejně araboasijský genom v kombinací s několika pseudostátnímy útvary,ne nepodobnými imperiím...

1 2
možnosti
LV

L19i80b19o25r 88V22a88n29ě88k

20. 9. 2016 16:38

Nevím jak Vy, ale já křišťálovou koulli nemám bych si takto vykoulil vizi budoucnosti.

Domnívám se, že je v našich silách islamizaci zabránit.

3 0
možnosti
Foto

:-)Jestli se něčeho opravdu hrozím, je to Dášo, ten postřeh... slušní lidé.

To není ale nic proti Vám, jak je vnímáte... to je bohužel naše bradyspadnutí občas.

Každý by měl vážit slova... nenávist plodí nenávist...a něco nelze brát už jen jako silné slovo... Po takovém výrazivu si říkám , je možná jedna z cest... pozvat tyhle slušné do kina , láskyplně je zasypat popkornem a colou. a pak jim čtyři hodiny pouštět záběry z druhé světové války, Brezinek a Osvětimi, ze Rwandy a odjinud.. ale bohužel je tam tak trochu zamknout. Omlouvám se... jsem trochu sadista. Na začátku těch zvěrstev začala být totiž slova...

5 0
možnosti
LV

L10i78b42o95r 74V85a48n18ě76k

20. 9. 2016 16:43

Sám jsem v Egyptě zažil jak mi muslimové vykládali, že si ti odporní židé celý holocaust vymysleli aby mohli hrabat peníze od Němců.

A jinak - jak chcete odpovědět na nenávist k nám, nevěřícím, která je v záklladním kodexu i výchově muslimů?

... my na ně chlebem...

Myslítee, že to pomůže?

2 0
možnosti
Foto

Nedávno jsem zaregistroval agenturní zprávu, že každá desátá česká žena byla někdy v životě znásilněna, každá třetí hrubě obtěžována a jako dodatek byly uvedeny údaje o domácím násilí, o tom "evidovaném", i o tom předpokládaném "ledovci pod hladinou".

Z toho by se dalo usoudit, že čeští muži jsou nekulturní dobytek. Ovšem kdyby to někdo takto deklaroval, já, stejně jako většina českých mužů, kteří nikdy žádné ženě neublížili, bychom se cítili dotčeni. A právem.

Paušalizovat prostě nelze. Lze pouze odsuzovat ty, kteří něco špatného dělají.

To samozřejmě nijak nesouvisí s tím, že by zde mělo být vytvářeno potenciálně rizikové prostředí nějakých komunit jiné kultury, ale o tom nebyla řeč.

13 2
možnosti
LV

Nelze paušalizovat - oblíbená věta pro relativizaci reálných rizik.

Nelze paušalizovat, lze ale vyhodnotit pravděpodobnosti toho, jaká jsou rizika.

A ta jsou násobně vyšší u občanů, kteří dávají přednost příkazům své verze bohů, před našimi principy dodržování lidksých práv a svobod.

Před občany, kteří považují ženy za méněcenné a které jsou povinny strpět soulož, kdykoliv se muži zamane = znásilnění

***********

2:223Ženy vaše jsou pro vás polem; vcházejte tedy na pole své, odkud chcete,

8 0
možnosti
TB

Pěkná demagogie od Vás, místní sluníčka Vás jistě pochválí. Vyberete 2 tydýty a na ně vztáhnete obecně většinu populace.....Stejná blbost jako kdybych napsal, že všichni fandové fotbalu jsou hulváti a darebáci, protože se vždycky pár tydýtů někde na Baníku nebo na Spartě popere Rv

8 4
možnosti
PS

ukažte mi jednu jedinou řádku, ve které autorka mluví o většině populace.

To že se právě vy cítíte přímo osloven, její tézi více jak podporuje. Někteří fandové fotbalu jsou skutečně hulváti a darebáci a neznamená to, že o tom nemůže někdo psát.

7 4
možnosti
ZB

Karma.Obchod za strachem a hysterií jenom kvete.Strach zabíjí myšlení a je třeba bez myšlení vhodit do urny ten správný volební lístek,aby se dobře vydělávající parta kolem Zemana,zase mohla smát a uznale se plácat po ramenou,kolik "užitečných idiotu" jim to zase hodilo.Zeman je přece jediný,kdo muže zachránit naši zem před armádou valících se muslimu a islamizací...a hlupáci mu to s chutí "žerou"Rv

7 3
možnosti
LV

Nevím jaká je motivace těch co označujete za ustrašené.

V mém případě je to ryze racionální úvaha.

Nechci mít za sousedy lidi, kteří pevně věří, že jim jejich bůh přikázal:

**************

9:5A až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte je a chystejte proti nim všemožné nástrahy!

************

.... když navíc vidím, že

- nejsou řídké případy, kdy tak i konají

- celá historie islámu je o vraždění nevěřících a potlačování lidských práv, dobývání sousedních zemí všemi prostředky

6 2
možnosti
MS

Cituji z textu: "To všichni opravdu tak moc málo důvěřujeme sami sobě, že si na svých hodnotách dokážeme trvat?"

My si můžeme důvěřovat jak chceme, ale mohou nastat okolnosti, které neovlivníme. Například v Německu už nastaly. Nebo se snad domníváte, že si němečtí občané unisono libují nad tím, že jejich zemi zaplavili převážně ekonomičtí uprchlíci ? :-/

10 1
možnosti
PS

Možná nelibují........!

Ale nebudou je chtít kvůli tomu střílet, topit i s ženami a dětmi ve středozemním moři.

A na to, že v Německu žije již od 60. let minulého století více jak 4,5 milionů muslimů, se toho zase tolik nestalo. Nepřehánějte jenom proto, že vám dochází skutečné argumenty.

Pokud to mohu posoudit, zavraždila v Německu neonacistická skupina NSU zatím více cizinců a jednu policistku. Ale o tom se raději v Česku nemluví......Rv

4 3
možnosti
JV

To jsou "deti " Zemana.

2 0
možnosti
PS

také, ale hlavně jsou to děti pana Maloměštáka s paní Vyděšenou :-/

1 1
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.