Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Již nějaký čas se chci zeptat těch, kteří zastávají jiný názor na současnou politickou situaci, co je vede k jejich přesvědčení a podle čeho se rozhodují."

Proč je tak důležité nemít jiný názor na současnou politickou situaci? Proč myslíte, že jiní lidé nemohou mít i jinak rozloženou stupnici důležitosti? Mě třeba taky nezajímá, čím kdo byl za socialismu, protože šlo o období, které se nutně muselo projevit na přístupu lidí. Období, které bylo tak dlouhé, že mohlo i některé zlomit. Můj známý byl veden ve svazcch jen proto, že byl řidičem kamiónu a musel po každém návraty hlásit s kým se v západních zemích setkal.

Pro mnohé je důležitější, že mají práci, mzdy se svedají, ekonomika roste a proto si mohou dovolit stále víc. Co se třeba zamyslet jakým způsobem do života lidí vstpují omezení EU, která jsou mnohem zásadnější,neež to,že někoho policie obvinila? Ostatně kolik lidí v zemi s velkou pompou policie obvinila a kolik z nich v tichosti, bez zájmu novinářů soudy osvobodily?

"Jde o téma, citlivější díky tomu, že na “té druhé straně” je velká část těch, které nesmírně miluji, kterých si neuvěřitelně vážím, kterým za moc vděčím, kteří mi byli během mého dětství a dospívání příkladem a oporou."

Tak nechte tyto lidí být,věřte jejich úsudku, jestli je milujete, je to důležitější než nějaký odlišný politický názor.

3 0
možnosti

Tipoval bych to tak na cca 8274. blog o tom, jak je půlka této země úplně blbá. Neopustíte-li tuto premisu, nepomůže Vám kýžené změny dosáhnout ani kníže ani Drahoš ani demonstrace dětí ze základních škol ani online volby, prostě nic.

3 0
možnosti

Argumenty paní blogerky již byly stotisíckrát zopakovány a přesto na mnoho lidí nefungují. Proč asi? Protože mnoho lidí prezidenta i premiéra prostě vnímá jinak. Lidem je vcelku ukradené, co dělal AB za socialismu i co dělal před vstupem do politiky. Lidi zajímá, jak fungoval ve vládě a tam jednoznačně uspěl. Kdo to nevidí, je buď naiva anebo zaslepenec. Honba na "agenty StB" je dnes naprosto směšná. Soudit má právo jen ten, komu nějaký ten agent skutečně tehdy ublížil. Po převratu byly tisíce svazků StB spáleny a je více než pravděpodobné, že převážná většina naší vládnoucí garnitury z 90-tých let byla také evidovanými spolupracovníky StB, jen to nikdo nevěděl. Zjednodušené odsudky MZ i AB jsou typickým výplodem falešných moralistů, zejména z řad mnohých novinářů, jejichž chlebodárci je v tomto směru správně motivují. Kdykoli MZ či AB učiní něco pozitivního, okamžitě je to s obrovskou nenávistí překrouceno do negativního vyznění. A je to právě ta nenávist, která utvrzuje příznivce MZ i AB o správnosti jejich smýšlení. Další věcí je, že již několik let má ČR výborné ekonomické výsledky. Kdo tvrdí, že na tom vládní politika nemá žádnou zásluhu, lže anebo trpí nevědomostí. Ekonomika je vždy odrazem vládní politiky, i když existuje i řada dalších vlivů. A lidé to opět vnímají. Dá se říci , že poslední dva roky je to poprvé, kdy se po 25 letech naší novodobé historie nemusíme stydět za to, že bychom žili na úkor svých dětí. A to lidé rovněž vnímají pozitivně. Již neexistují žádné vládní aféry, kterých tu bylo zejména ve vládách naší "odpovědné pravice" nepočítaně a stály tuto zem mnoho a mnoho miliard. Paní blogerce je možná toto všechno lhostejné, pro ní jsou důležitější pocity než realita. Budiž, ale ať nečeká, že takto naivně budou svět posuzovat všichni ostatní.

5 5
možnosti

Výstižně jste to shrnul. Jen bych možná směrem k paní autorce dodal, že ona sama by měla přestat s "poměřováním" (kdo je větší a uvědomělejší demokrat), tak jak k tomu vyzývá v titulku článku.

2 2
možnosti

:-) Paní má asi malého pindíka, tah si ho nechce poměřovat. ;-D

0 2
možnosti

to je přesně ten důvod, kápnul jste na to.

1 0
možnosti

Magická věta blogů: Mohla bych (zprostředkovaně) vyprávět dlouhé ságy z mé rodiny, ale od toho tu nejsem............

1 0
možnosti

S obsahem Vámi sepsaného souhlasím a nemám námitek. Početl jsem poctivě i diskusi, zejména ty nejlépe hodnocené. Sama vidíte, že odkaz syndromu - Natascha Kampuschová, stále žije! Potvrzuje se, že ty škody po komunistech jsou obrovské! Cesty, fasády - to lze opravit. Se zmatením člověka je to horší. Jsme zajímavá země - nevyrovnaná s minulostí - poslední , kteří skoncovali s režimem, podobně pak např. s vyrovnáním vztahu - Stát a církev. To zase nebrání tomu, aby jsme jako první usilovali o revizi! Dříve se řeklo - Miluj SSSR a KSČ - dnes zase Zemana s Babišem a pak se ti povede lépe. Ideje vyprchaly = opět pragma zaprodání se pro výhody. Srandovní úředník Ovčáček je spolutvůrcem politiky, oligarcha dusí OSVČ a Miloš troubí do kapesníku, hrad se změnil v investorské centrum! To vše se děje - Dříve pod heslem - Ještě tato generace bude žít v komunismu - Nyní upraveno na - Nespíme, makáme bude lépe. I to padne, vše je v cyklech - nicméně ta ztráta času je obrovská. Už jenom ta maličkost faktů - Kdy průměr mzdy ve státním sektoru je v průměru vyšší, než-li privátním - Hovoří o pokračující zvrácenosti! Jak "Komické od mého otce" - Méně mluv a více pracuj! Naopak - Méně pracuj a hlavně žvaň. Můj dědek ve svém "Domě suken", 1921 - 1950 - by jenom zíral ! ... :-)

1 0
možnosti

Ja teda nevim, ekonomickych skol nemam, ale toto mi prijde jako superblbost

0 1
možnosti

Docela vyzrálé vidění situace. Pokud je mladá generace schopna uvažovat takto, tak máme asi ještě šanci. Bohužel 40 let péče státu o vše včetně diktátu, co si mají myslet, vyprodukovalo naprosto nesamostatné jedince, kteří čekají, že je bude před imaginárním nebezpečím bránit prolhaný senilní stařík s kariérním donašečem.

5 0
možnosti
Foto

Vývoj je jako kulička vhozená do mísy. Nezastaví se v nejnižším bodě, ale přehoupne se na druhou stranu a teprve pak se začne vracet do ekvilibria. Ten přechod k trhu byl trochu překotný (Klaus i Zeman) a tohle je prostě cena za všechno to tunelování a kmotrování. Ale i současná parta se časem znemožní a kulička se začne pomalu navracet......

13 0
možnosti

J14a97n 58K71l29á76s51e98k

2. 8. 2018 22:08

Zatím to ale vypadá, že s Burešem "vstali noví bojovníci".

0 0
možnosti

J88a92n 56K18l52á32s83e21k

2. 8. 2018 21:10

Dášo, pochopit proč voliči zvolili ty, co zvolili, je těžké. Co jsem osobně vypozoroval, nejvíce těchto voličů tvoří lidé, kteří jsou se svým životem nespokojení, žijí s pocitem jakési vnitřní (většinou domnělé) křivdy, a volbou bezpáteřních osob stylizujících se do role vůdců a ubezpečujících, že každý problém vyřeší rychleji než mávnutím kouzelného proutku, doufají (marně), že zvolením diktátora se z jejich života stane oáza splněných přání.

3 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.