Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

Zase budu vypadat jako zemanovec, ale Hutkův počin je morálně horší (teď nesrovnávám ty dva pány jako celek ale pouze výroky o smrti). Zemanův výrok "smrt abstinentům a nekuřákům" byl myšlen čistě jako vtip a je z něj jasné (alespoň průměrně inteligentním), že nebyl míněn vážně a žádnému nekuřákovi a abstinentovi smrt skutečně nepřeje. Podobně je tomu i v případě výroku o Sobotkovi, kdy se Zeman chtěl udělat vtipným, což se teda moc nepovedlo (dovedu si představit, že by podobný výrok řekl třeba Kalousek). Naproti tomu jeho výrok o novinářích už tak nevinný není, neboť tam už není cítit žádný nadhled ale reálná zášť a frustrace. Hutka šel ale ještě dál a po závistivém songu o Nohavicovi se ukázal být ještě hlubší ubožák a zákeřnost z něj přímo stříká. Je jasné, že ze Zemanovy smrti by měl reálnou radost a nestydí se to prezentovat. Bohužel tento pán za svůj dosavadní život nic nedokázal a je mu jasné, že teď už to nedožene. Možná proto ta křeč.

6 1
možnosti
PS

P66e93t94r 98S79k73á49l20a

6. 8. 2018 16:02

S tím se sice dá s jistými výhradami souhlasit (opravdu Hutka za celý dosavadní život nic nedokázal?) , zapomněl jste ale zohlednit skutečnost, že jen jeden ze zmiňovaných pánů je hlava státu. A pro ni jistě platí přísnější měřítka než na polozapomenutého písničkáře.

3 1
možnosti
Foto

Pan Hutka se zachoval nevhodně. Na místě by byla omluva, doufejme, že se jí od tohoto hulváta dočkáme.

1 1
možnosti

No kolikrát se omluvil Zeman za podobné výroky?

7 1
možnosti
LH
KT

Tady zase mizí příspěvky dřív než odešlete reakci.

0 0
možnosti
SN

:-).....Kláro, také mně se to stává!

0 0
možnosti
LS

Hutkovy písně provázely sametovou revoluci. Opíral se v nich přímo i nepřímo do komunistů a dalších nešvarů. Pak o něm nebylo prakticky slyšet. Fakt, že panu Hutkovi stál MZ za zveršování a svým způsobem za zvěčnění v negativním slova smyslu je už dost výmluvný. Stejně, jako v době normalizace umělci "burcovali", případně "dávali naději" prostému lidu, i dnes se začínají objevovat více či méně povedená dílka tu na onu, tu na jinou stranu. Nemyslím, že zrovna tohle dílo zlidoví, nemyslím si také, že pan Hutka je hrubián nebo hulvát, takže důvody vzniku takhle "brutálního" díla bych hledal jinde.

Ale co si budeme nalhávat, pan MZ na všechny, včetně pana Hutky, zvysoka kašle a všechno využije/otočí ve svůj prospěch. Hlavně, že se o něm bude psát a mluvit. Jemu zjevně nejde o pozitivní odkaz ... ani pozitivní obraz.

5 0
možnosti

S článkem souhlasím a ještě bych dodala, že neni ani vhodné se někomu vysmívat za jeho špatný zdravotní stav. Nikdo neví co ho potká.

9 0
možnosti
MM

V podstatě s Vámi souhlasím, přát si něčí smrt je v době míru a svobody nepřijatelné, byť je to třeba vysloveno v nadsázce.

To je můj názor a necítím potřebu, jako jeden místní registrovaný "diskutér" mít k tomu 16 "příspěvků" jako on.

7 0
možnosti
Foto

Proč to číslo, prosím, neakualizujete, když je pro Vás tak důležite, že ztrácíte drahocenný čas duchodce jejich počítáním?

2 0
možnosti
EH

Však chování Hutků, arogance profesorů atd. nahnalo Zemanovi voliče, i když už to měl téměř prohrané.

Řeči o hrubých záplatách nemůže mít ten, kdo požaduje slušnost a dává ji jako hlavní hodnotu v požadavcích na prezidenta. Chování Zemana taky neospravedlňuje chování žádného jedince. Když zavraždíte vraha, taky jdete sedět za sebe.

4 0
možnosti
MM

Dovolím si tvrdit, že chování Zemana má na společnost větší dopad, než chování Hutky.

10 3
možnosti
PK

Chceme li svobodu slova, musíme snésti i takováto díla a znám i horší..

3 1
možnosti
EH

Hutka je nejspíš rád, že se o něm zase píše. Od pamfletu na Nohavicu (taky neúspěšného) o něm nebylo slyšet.

6 0
možnosti
MP

Ať mám hafo mínusů - takovýto typ kramářské písně považuji za únosnou. Pan pl(r)ezident za 30 let svého veřejného působení pozurážel řadu politiků a novinářů mnohem nechutnějším způsobem. Mě osobně vadí víc např. Zelený Raul, Gumáci a další radši nejmenovat ( včetně některých zde populárních blogerů ).

Pokud se Zeman vychloubá svou "životosprávou" dokonce i na přednáškách pro studenty, ať se nediví, že mu to dá někdo takhle sežrat. A narážka na zubatou s kosou snad může urazit jen naivku, který si myslí, že tato osůbka existuje a nechá se od nás smrtelníků úkolovat.

Jinak, jak jsem předeslal, hulvátství ve veřejném prostoru mi vadí. Takže doufám, že dalších morytátů na žijící osoby se nedočkáme. Opakovaný vtip už není vtipem, jak praví lidová moudrost.

7 2
možnosti
PV

při verší "z cigaret zvedá se štiplavý čoud“ jsem si vzpomenul na Havla, který byl o dost vášnivější kuřák

3 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.