Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dášeno, děkuji Ti za doplnění informací! Buď nadále šťastná v kruhu rodinném! R^:-)

1 0
možnosti

Naprostý souhlas, karma.

3 0
možnosti
Foto

Dášo, napsala jsi to přesně a jasně. A díkyR^

4 0
možnosti

Jsou války malé, jsou války velké - ve válkách se umírá. Válka, o níž se tu mluví, není naše a naši lidé jsou jejími účastníky jenom právě proto, že jsme členy společenství a jsme jako země malí, a proto musíme poslouchat.

Možná by naše země byla stále malá, ale jako národ bychom narostli, kdybychom nebyli jen členy, ale vyjádřili se, že do některých válek nechceme a nepovažujeme je za správné. Ostatně si myslím, že tahle válka už nemá s migraci cokoli společného. A pokud by měla, rozumný člověk by si už dávno musel položit otázku, proč vojáci nejsou poněkud blíže k nám a nechrání nás před dalšími příchozími.

Mise jsou mise. Co vím, za podobné mise jsou vypláceny zvláštní zálohy a náhrady, ne však z kasy onoho a onoho státu, k němuž dotyčný voják náleží, nýbrž z kasy celého společnenství.

Nemá význam o tom diskutovat - jen se potvrdilo, co jsem napsal dříve, že jako národ zůstáváme stále malí a máme pouze výstřelky v náhlých projevech žalu nebo radosti. Jinak nás svět okolo moc nezajímá.

1 1
možnosti
Foto

otázkou je zda zásahy NATO skutečně imigraci brání anebo ji naopak spustily-nebýt svrhnutí diktátorů v Iráku a Lybii tak by současná situace nenastala-ISIS povstala až potom co se Západ snažil vnutit svou "demokracii" v zemích do kterých nám nic není-kdyby naopak zmíněné země pomocí armády se snažily nám přinést jejich způsob života jak bychom to vnímali?8-o Škoda každého lidského života ale pokud jde někdo bojovat a je to jeho profese tak není co dodat...litujeme snad řidičů kamiónů kteří umírají při dopravních nehodách? Vědí přece do čeho jdou...soustrast všem pozůstalým ale stát se o ně jist postará lépe, než třeba o rodiny zmíněných kamioňáků

4 0
možnosti
Foto

Řidičů kamionů při dopravních nehodách zase až tolik neumírá. Víc umírá řidičů osobních aut, které pod těmi kamiony skončí. A i kdyby, ať se o ně postará jejich zaměstnavatel.

1 0
možnosti
Foto

R^ Výborně, citlivě, jasně!!!

4 0
možnosti
Foto

Jste velmi správně indoktrinovaná. Z hlediska etiky lze ty kluky se zbraněmi, co střílí ostrými tam kde jiní lidé žijí, brát jako agresory. Vaše odůvodnění je na stejné úrovni, jako odůvodnění fašisty vedoucí židy do plynu.

5 2
možnosti

V Afganistanu dostali na zadek Britové, SSSR a zdá se, že na řadě jsou USA.

2 0
možnosti

Je to pořád stejná písnička. Ti lidé za nás bojovali, ti lidé za nás položili život, abychom mohli klidně spát. Ti lidé bojovali proti nepřátelům a proti rozpínání Islámu, Talibanu atd, atd.... a přitom uprchlíci z Afghánistánu tvoří dle dat člověka v tísni 11% současné migrační krize. Velice efektivní boj proti migraci, to se musí nechat. Napadá někoho, jak dokáže pár pasáčků koz se starou ruskou a americkou technikou z 80. let držet pod krkem nejsilnější armádu světa už 17 let?

Jo dohoda v rámci NATO je dohoda. RB OSN se ukázala jako bezzubá naprosto zbytečná organizace, jejíž rezoluce jsou pro USA cárem papíru. Ale plnit dohody se musí. To je fakt. Otázka je, když USA prokazatelně ignoruje RB OSN, jestli jsou partneři v NATO spolehliví a veškeré zahraniční mise byly a jsou obhajitelné vždy a všude.

Po 17 letech války se proti západnímu světu obrátí i obyvatelé, kteří by to dřív neudělali. U nás byli Rusáci 20 let a jaké to zanechalo stopy v obyvatelích netřeba komentovat. U nich byli také, teď je tam NATO a bojuje proti nepříteli, kterého v 80 letech vyzbrojila CIA proti rusům. Takže Afghánci prožili cca 40 let ve válce a je celkem pochopitelné, že už prostě nechtějí válčit, ale domluvit se s Talibanem. Pochopitelné pro Afghánce, nikoli pro Evropany.

8 0
možnosti

Nejde jen o jejich starou techniku. K tomu aby jste mohl v takové zemi jako je Afghánistán uspět, ji musíte nejdřív pochopit a toto se nestalo. A tudíž celá tato nesmyslná a vleklá mise je do budoucna odsouzena k jednoznačné porážce.

4 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.