Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Vždycky, když v TV vidím reportáž o týrání zvířat, cloumá se mnou vztek a rozsudky mě rozpálí ještě víc. Říkám už x let, že dokud nebudou padat tresty "na tvrdo", tak se nic nezmění. Tomuto soudu palec nahoru a dodávám: Jen tak dál!!

0 0
možnosti
DS

děkuji za souznění :-)

0 0
možnosti
DR

Nedá se než naprosto souhlasit. R^

2 0
možnosti
Foto

Správné rozhodnutí. Týráním pejska to totiž jen začíná. Pokud takový syčák nepocítí důsledky svého chování a nemusel by se z nich zodpovídat a nést trest, nezůstalo by v budoucnu "jen" u týrání zvířátka.

4 0
možnosti

Nepodmíněný trest za týrání zvířete je přiměřený?

A jak trestat týrání člověka? Lámáním v kole?

Podstatně užitečnější by byla povinná psychiatrická léčba.

3 3
možnosti
DS

dle mne je to naprosto na místě a týrání člověka je tudíž třeba adekvátně výše. Nikoliv, lámání v kole je nepraktické, neposkytlo by danému člověku šanci na nápravu. Víte, pane Šedivý, ne každé násilné chování je možné diagnostikovat (potažmo svádět na) jako konkrétní psychiatrické onemocnění a potažmo léčit. A pak, vy byste skutečné psychiatrické, namnoze bezbranné pacienty vystavil přítomnosti takového člověka?

4 0
možnosti
Foto

to dostal ještě málo na Floridě to chtějí trestat přísněji

Zákonodárci na americké Floridě rozhodli o novém návrhu zákonu, který jistě mnoho lidí ocení. Protože se chce zabránit týrání zvířat, rozhodlo se, že každému, kdo bude jakýmkoliv způsobem zvíře mučit, hrozí až sedm let vězení. Zákon by měl fungovat na celostátní úrovni.https://www.evropa2.cz/clanky/zivot/zakonodarci-z-floridy-predstavili-novy-navrh-zakona-za-tyrani-zvirat-7-let-natvrdo?fbclid=IwAR3ksmrD5ErPPKbhentzcji92ojM74UopCSvZTmcbRVTuLaZAvZlEAP7AIQ

6 0
možnosti
DS

Libu, na jednu stranu je hrozný, že to u nás teprve začíná (donedávna byl pes jen věcí, nebyl ani majetkem ani živou bytostí, tudíž nemohl být násilník souzen a odsouzen), na druhou stranu si umím představit ty precenty, na základě kterých v USA ten trest tak eskaloval.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že není nikdo, kdo by s trestem nesouhlasil. Za toto nemůžou padat jiné tresty, než odnětí svobody. Podmínečné odsouzení nic neřeší, pro pachatele podmínka není trest.

9 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.