Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^souhlas Dášo-někdy mám pocit že jsme tam kde jsme byli a možná ještě trochu níž zatímco dříve jsme to házeli na bolševika který zničil etiku a morálku, na co se vymluvit dnes když už třicet let žijeme ve svobodě a každý si může volit jak se zachová?8-o

0 0
možnosti

I22v77o 55Ž84á93č63e27k

1. 2. 2019 21:29

No, já jsem starší ročník, takže jsem za bolševika prožil zhruba polovinu života. Tehdy se děly mnohem horší věcí. Neměnil bych. S dnešním stavem nejsem spokojen, ale svoji nespokojenost nepřeháním. Takový ten obrovský pesimismus, spojený až s projevy beznaděje, mě fakt i trochu vytáčí. Božínku, paní Stárková píše, že má pocit, že se jí hroutí svět. Jaký svět, copak někdy žila v ideálním? Kdyby se mi z dnešních poměrů měl zhroutit svět, tak by se byl zhroutil už dávno.

0 0
možnosti
Foto

Píšeš to dobře a nenech se otrávit "pragmatiky" níže v diskusi. R^

4 0
možnosti

I30v49o 86Ž30á65č20e55k

1. 2. 2019 14:55

Tím pragmatikem zřejmě myslíte pana Beneše. V tom případě já jsem další, protože s ním souhlasím.

0 0
možnosti

Stejné otázky si, Dášo, v poslední době kladu čím dál častěji.

A připomínám si slova Petra Pitharta z epilogu jeho Osmašedesátého, v němž říká, že příští "obrodný proces" musí především zahrnovat obnovu obecné mravnosti, protože normalizace znamenala celospolečenský úpadek, jakého tu v novočeských dějinách ještě nebylo.

Pithart dokončil Osmašedesátý na konci 70. let, a není bez zajímavosti, že k podobnému zjištění dospěl komunistický režim o deset let později, kdy začaly přípravy na zavedení mravní výchovy do základních škol.

Jenže přišel "osmadevadesátý" a na mravní výchovu se bohužel zapomnělo.

Za blog díky a karma! R^V

2 1
možnosti

Obnova obecné mravnosti a podobné výroky, to je jen krasořečnění.

Nežijeme ve světě hyen, v drtivé většině případů člověk vyjde na ulici a vrátí se, aniž by ho kdokoli zavraždil, napadl, okradl, urazil nebo podvedl, ale taková úroveň mravnosti, jaká tady je nyní, je lidstvu přirozená e nijak výrazně nestoupá ani neklesá v návaznosti na vládnoucím režimu.

Kecáním o mravnosti ještě nikdy nikdo mravnost nezvýšil a hodně často se stávalo, že ti největší žvanilové na tom se svou vlastní osobní mravností byli dost špatně. Ale hodně často si z těch plamenných projevů udělali slušné a v podstatě bezpracné živobytí.

1 0
možnosti

Lidé jako vy žijí v neustálém přesvědčení, že jeden politický tábor je naprosto čistý a že všechny nepravosti jsou jen z druhé strany.

Pravda je však taková, že ovlivňování soudů a podobné věci se tady například i za tolik opěvovaného Havla děly úplně stejně jako za Klause nebo za Zemana. Avšak nedělal se z toho takový humbuk ve sdělovacích prostředcích, takže jste si toho tolik nevšimla.

A takové to bude i za příštích prezidentů. Buď on osobně, nebo oni jako něčí loutky budou zákulisně intrikovat. To bylo, je a bude.

Jen naivní lidé se mohou domnívat, že ve vysoké politice bude někdy vládnout ušlechtilost.

0 0
možnosti

A jen hloupí se domnívají, že je vhodné to vždy přejít, neozývat se.

Pane Beneši - byla, je a bude korupce. Máme ji nechat být?

Byla, je a bude zlodějna (ta za pět prstů i ta sofistikovaná). Máme ji nechat být?

Byle, je, ............

2 0
možnosti
Foto

Být to proslov na stranické konferenci, byl by na okrese určitě kladně hodnocen.

1 1
možnosti

:-)Asi budete šokován, bylo to myšleno smrtelně vážně a přímo od srdce. Hezký den

1 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.