Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, dvě karmy...R^

2 0
možnosti
Foto

Jak již píše pan Šmerda, farmaceutický průmysl je identický s každým jiným, tedy jde o tvorbu zisku. Pokud by nebyl zisk, tak by to nikdo nedělal.

Vývoj nového léku stojí odhadem asi 40 miliard dolarů. Takže se nelze divit, že nový lék je drahý a monopol na výrobu je jen 5 let. Za tu dobu se náklady na vývoj musí vrátit.

Pan doktor Maďar má samozřejmě pravdu. Očkování je pro farmafirmy v podstatě prodělek, protože očkovaný - tedy proti nemocem chráněný pacient - léky nepotřebuje.

Karma

3 0
možnosti
Foto

Patent na účinnou látku je 20 let, ovšem od jejího objevu. Ze školy si pamatuju, že uvedení na trh trvá 10-12 let, ale dnes je to možná víc.:-)

2 0
možnosti

Farmaceutický průmysl je výrobní odvětví jako každé jiné. Titulek vašeho blogu lze parafrázovat i takto:

"Pro automobilové koncerny jsme lukrativní jako odběratelé jejich výrobků, a ještě lépe pokud jsme jejich celoživotními trvalými zákazníky." ;-)

1 0
možnosti
Foto

Proto se vyrábějí léky, které mají tolik neblahých vedlejších účinků, že je musíte kompenzovat dalšími léky, které mají také vedlejší účinky ... ATD

1 0
možnosti

Nějaký konkrétní příklad by nebyl pro vaše tvrzení?

1 0
možnosti
Foto

To, že doživotní pacient je pro farmafirmy lukrativnější, je ale úplně jiná konspirační teorie.;-) Jinak samozřejměR^R^.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS