Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já syna do školy pošlu. Jednak chce on a jednak chci já...Chodím celou dobu koronakrize do práce dennodenně a on je doma sám..Vracím se unavená a podle toho vypadá učení - neučení...Argumenty typu horko ve škole jsou hodně vratký. Krom toho, že školy mají okna, tak taky při určitém osvícení vyučujících, dá se spousta předmětů opakovat klidně venku na pozemku školy...Nevidím jediný důvod, proč by děti měly být doma. Mnohem víc jim škodí zavřenost doma a sociální odtržení...I kdyby celou docházku jen opakovaly, je to k něčemu. S rouškou chodí za kamarády ven normálně už tak měsíc, a hygienu též dodržuje. Proč ho tedy nechávat hnít doma, když je ta možnost jít do školy? Naopak, přizpůsobí se určitému režimu a na škodu mu to určitě nebude.

1 0
možnosti

M77a44r10e90k 25C19o62z13l

13. 5. 2020 10:23

Z hlediska běžného roku, kdy se v červnu už moc neučí, ten jeden měsíc moc neznamená. Teď se děti dva měsíce učily doma, někdo více, někdo méně a ten jeden měsíc je rozhodující a dá se strávit velmi aktivně a ne proflákat. Argumenty o vedru neberu. Vedle v Německu se děti bězně učí i v červenci a není s tím problém.

0 0
možnosti

Proplatíte těm lidem ten měsíc a pak další dva měsíce prázdnin, aby mohli být s dítětem doma? A aby nepřišli o práci, když by tam další tři měsíce třeba nebyli? Nebo to co vydělají mají zaplatit nějaké holce na hlídání? Ono zdaleka ne každý má zázemí či prarodiče na hlídání... Když pomineme, že když hlídají prarodiče, kteří jsou ohroženou skupinou, tak asi taky nebudou s dětmi chtít sedět čtvrt roku doma bez chození ven apod... prostě snůška nesmyslů celý ten článek.

0 1
možnosti

Pane Nováčku, ta omezení, za kterých je výuka dětí z prvního stupně stanovená, jsem si nevymyslela. Sama pracuji a u toho se starám o malé dítě, právě protože nechci prarodiče vystavovat nebezpečí.

0 0
možnosti

Naše mládě, 16, chce do školy. Nikdy jsem nečekala, že mi řekne, mami, já chci do školy..

0 0
možnosti

Nedokážu se k tomu vyjádřit přesně. Vidím to z pohledu mé malé neteře, která se doma trápí s angličtinou. Vše ostatní je celkem v pohodě, ale angličtina je problém. Obecně je katastrofa jak vypadá učebnice, cvičebnice a co to těm dětem přináší. Nekonečné vyplňování různých cvičení cizí jazyk ještě nikoho nenaučilo. Jen to dělá doživotní začátečníky a klienty jazykových škol. Někomu jdou cizí jazyky lehce a někdo potřebuje jiný přístup - podobný tomu, jak se učí mateřština. Naše rodina nepatří do té první skupiny. Děti mohou vyplňovat jedno cvičení za druhým, ale mluvit se nenaučí. Vidím to na druhé neteři z mužovy rodiny. Angličtinu se učila od 3. třídy. Cvičení vyplňovala mechanicky a měla z AJ trojku. Ale na střední po ní chtěli také trochu mluvit a měla i číst odborné články z internetu a bylo to naprosté fiasko. Po sedmi letech, kdy se učila anglicky neuměla nic. Ani mluvenou ani čtenou angličtinu. Jen vyplňovat cvičení.

2 0
možnosti

Taky děti mohou zůstat doma v září, to je ještě teplo. V říjnu, to bývá ráno někdy zima a mohly by se nachladit. V listopadu promoknou a v prosinci se beztak chystají na vánoce.

11 3
možnosti

Pročítal jsem diskusi.

Některé přívrženkyně názorů p. blogerky stále dokola opakují, že v červnu už toho mají děti dost, moc se toho nenaučí, bývají akce apod.

Letos je však zcela jiná situace, což jistě každý ví. Už 2 měsíce nemohou děti chodit do školy, byly přerušeno právo na jejich ořirozené vzdělácání, byly přerušeny jejich sociální vazby s kamárády, takže vím i z vlastní rodiny, že už nyní má většina z nich této dlouhé pauzy (která by měla podle "úvah" některých pokračovat ještě další 3 měsíce!) plné zuby.

Proto se zároveň domnívám, že by letos bylo učení v červnu docela efektivní, pokud by o to ovšem stáli i samotní učitelé.

Mimochodem vůbec nechápu, co je to za trend, že už se v červnu "stejně skoro neučí". Pokud již opravdu není třeba učit (VELMI O TOM POCHYBUJI!!!), tak nechť navrhnou sami učitelé zkrácení školního roku na 9 měsíců a jdou v červnu vykonávat adekvátní smysluplnou práci, za niž pak budou pobírat plný plat zaslouženě.

Jinak, jak jsem psal již včera: Všechny děti i studenti měli být ve škole ja řádně se učit již MINIMÁLNĚ 14 dní! Tohle nekonečné natahování možná někomu vyhovuje, ale jistě ne poctivým učitelům, dětem a jejich rodičům!

13 1
možnosti

*opr. bylo přerušeno ..., přirozené vzdělávání...

0 0
možnosti

"Chtěla bych však takové rodiče i jejich děti vyvést z omylu."

Víte co? Raději se zaměřte na sebe a vyveďte se z omylu sama. Po přečtení vašeho blogu se mi zježili vlay na hlavě z toho, v jak nehorázném bludu žijete. V září bude situace naprosto totožná, ne-li horší, a děti do školy jít budou muset. Vaše rádobyargumenty jsou úplně mimo. Nemluvě o tom, že vám není hamba chtít po lidech, aby nechali děti doma a zbytečně vysávali stát skrz OČR. Rv

15 1
možnosti

ano, když vám došly argumenty, dehonestujete. Nikoliv, v bludu nežiji, taková bývá a za dané situace bude. Ale chápu, že jde o zkušenost nepřenositelná, že si ji bude muset spousta dětí a dospělých prožít, abyste na to Vy a Vám podobní přišli. Takže nikoliv, hanba mi neni.

1 4
možnosti
Foto

Když jsem si přečetla váš článek, tak jsem z něj vyvodila tento závěr. Proč posílat děti do školy, když peníze mamince přijdou, tedy nemusí do práce. Ty ostatní argumenty, že se již v červnu stejně neučí a že bude problém jak děti rozdělit, aby se neohrozily navzájem, nebo paní učitelku, to je jen přidaná hodnota k tomu základnímu, tedy havaj doma.

Zajímá mě však ještě jedna věc, jaký názor máte na začátek školního roku v září, to už si budete jistá, že je vše v pořádku a děti do školy pošlete, nebo zase budete hledat argumenty.

Ministr školství je slabý článek ve vládě, jen díky němu se řeší tato situace, že v zemi, kde je povinná školní docházka, mohou rozhodovat rodiče, zda děti do školy pošlou. Jsou odvětví, kde pracovali lidé od začátku vypuknutí koronaviru a nikdo nebral ohledy na to, že jsou v rizikové skupině, tedy jim hrozí nakažení. Prostě šli do práce a vidíte, při dodržování pravidel, se žádná tragedie nekonala.

15 0
možnosti

paní Tomšíčková, pokud mamkou, které přijdou peníze a má havaj doma, myslíte mne, pak vězte, že pracuji (zadávám úkoly, vyhledávám vhodné odkazy a vyrábím a rozesílám pomůcky, opravuji provedenou práci přišlou v emailech a pořádám video konference, odpovídám na dotazy dětí i jejich rodičů) výrazně delší dobu, než kdybych byla v práci, doslova ve dne v noci, ve všední den i o víkendu.

Ve svém blogu jsem jen nastínila situaci, která ve škole v červnu panuje běžně a jak pravděpodobně panovat bude za daných opatření. A ano, možná máte pravdu, že se nic nestane a možná nikoliv. Jde o můj názor, o mé vnímání situace.

A k Vašemu dotazu, jak budu situaci vnímat a posuzovat v září, to doopravdy nevím, křišťálovou kouli nevlastním. Do té doby může být situace naprosto normální... anebo také ne....

4 6
možnosti

Pokud paní nemusí do práce, nemusí děti do školy posílat. Spousta rodičů ale jednoduše nemá na výběr. A děti zvládnou více, než si my o nich myslíme. Neumím si představit, že dcera nepůjde do školy půl roku. I ten měsíc nám všem pomůže.

8 0
možnosti

ano, paní Fáberová, a proto v úvodu svého blogu píši, že tato skutečnost je jediný validní argument.

3 3
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.