Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J98a55n 73J94e95n25í39k

24. 9. 2020 12:13

Covid je zde, o tom žádná, ale je zřejmé, že netestuje zdaleka jen zdravotnictví.

Je jasné, že není vhodné se s kde kým (raději ani blízkými) cicmat na potkání a není jasné jak nakažlivý a schopný coviďák doopravdy je. Na ulici i pod střechou budeme běhat v roušce a v polo zdravotnických zařízeních, různé LDN atp., nákaza vesele propukne. Japato? Kolik z nakažených lidí má problematický průběh? Novináři informují zmateně, obecně straší a neuvádí to nejdůležitější: tzv. index šíření, který jediný reflektuje vývoj „epidemie“.

Pak jsou zde pokusy s různými E-rouškami a Chytrými karanténami. Je-li virus fakt tak nebezpečný, zaráží mne jejich dobrovolnost, namísto toho, aby stát pomocí mobilních operátorů (mob. tlf. má každý), armády a vnitra sledoval pohyb nakažených a informoval osoby, které se s nimi rizikově potkali. To by ovšem předpokládalo vládami dlouho slibované propojení databází.

Ono nezáviděníhodná situace je na hygieně, leč z jiného důvodu. Je veřejným tajemstvím, že je to odkladiště lékařů, kterým se nechce (či nedovedou) praktikovat, anebo to mají do důchodu „za pár“. Jejich činnost se omezila na prudění podnikatelů, kteří přijdou do styku s potravinami atp. a vždy z nich šla hrůza. Mnoho živností právě kvůli nim vůbec nevzniklo. Není pravda, jak zde někdo píše, že by měli jen tužku a papír, ale jistě vím, že když se jim poslal e-mail, bylo nezbytné jim zavolat, aby si ho přečetli. Nyní se museli vzbudit a snad i máknout. Fakt jim to nezávidím – musel to být šok.

Covidovou situaci by chtělo řešit propojeně a na základě vědeckých doporučení, ne honit si na ní volební preference a zvyšovat náklad tiskovin. I těch peněz, co nás stojí „předvolební boj“ by bylo třeba jinde, ale to je na jiný článek.

0 0
možnosti
GH

G35e79o80r18g38e 83H47o47l27y

14. 8. 2020 22:46

Ano mate pravdu..na to same varuji pred par hodinami odbornici z Kanady.

0 0
možnosti
Foto

J40a86n 65Š45i18k

14. 8. 2020 16:56

Celé je to hodně o očekávání lidí, která jsou výrazně ovlivněna marketingem. Například člověk, který neležel nikdy v životě v nemocnici, má představu, že když ho srazí auto, budou kolem něj všichni skákat jako v Chicago Hope. Když se octne na pohotovosti, zjistí, že kolem něj nelétá deset lékařů, ale jeden udřený starý doktor v šedivém prostředí čekárny, kde naříká dalších x lidí. Na pokoji není sám, ale je tam pět dalších, strava příšerná, nábytek omlácený, atd.. S chytrou karanténou je to úplně to samé. Kdo viděl prostředí na úřadech a jejich vybavení...Jaký skvělý systém, když hygieny nemají ani pořádné počítače a chybí jim personál. Že ta očekávání jsou, je jasné z těch telefonů lidí, kteří mají představu, že při teplotě 36,9 někam zavolají a okamžitě se spustí se bezchybný dokonale fungující stroj, kterému se věnuje 50 lidí. A jsou zklamaní, když to skončí hovorem s jedním úředníkem, který má jen tužku a papír. Nemocnice i hygieny i za běžné situace bez COVIDU často jedou na hranici možností. Teď se vlastně neděje taky skoro nic, počty nemocných jsou zanedbatelné a hygieny kolabují. Článek mě vůbec nepřekvapil, protože znám prostředí nemocnic i úřadů. Neovlivní mě záběry z TV, ani povykování politiků a bušení v prsa různých odborníků. Mnozí však přímou zkušenost s nemocnicí nemají, nebyli nemocní, nikdy neřešili závažný problém v rodině, není jejich chyba, že čekají perfektní službu, která je jim slibována. Proto je potřeba o realitě psát, média by v tomto ohledu měla přestat vytvářet iluzi dokonalosti. Oni totiž jen přebírají to, co jim řeknou politici, ale skutečný stav neuvádí. Ten článek na seznamu byl perfektní. Hezký den paní Dášo

2 0
možnosti
LD

Máte pravdu, ale jak byl ten případ syna policisty, který v Techtle mechtle chytil koronu a po telefonátu na hygienu mu bylo řečeno, že už mají po pracovni době. To je socik jak vyšitý.

0 1
možnosti
Foto

Praha 16:07 8. března 2019. Český rozhlas. Plošná epidemie chřipky podle hlavní hygieničky České republiky Evy Gottvaldové odezněla, zůstala pouze lokální ohniska. Za týden klesl počet nemocných s akutními infekcemi dýchacích cest včetně chřipky o 13,5 procenta. Na 100 000 obyvatel je 1 138 nových případů, informovalo ministerstvo zdravotnictví. Podle informací Státního zdravotního ústavu do konce února lékaři nahlásili 449 případů, kdy pacienti s chřipkou skončili v nemocnici na jednotkách intenzivní péče nebo anestaziologicko-resuscitačních odděleních. Z nich 118 nemoci podlehlo. Loni to za stejnou dobu bylo 353 nemocných a 98 úmrtí, za březen ale počty stouply na 600 hospitalizovaných a 202 úmrtí. Lékaři odhadují, že každoročně s chřipkou souvisí zhruba 1500 až 2000 úmrtí. „Ve vyspělé zemi je chřipka jediným infekčním onemocněním, které se projeví na datech celkové úmrtnosti. Nejnebezpečnější je chřipka pro chronicky nemocné a seniory, kteří mají oslabenou imunitu. Jim také podle odborníků nejvíce prospívá očkování. Každoročně je vakcína sestavena na očekávané cirkulující typy chřipky, je proto třeba se nechat očkovat každý rok. Účinek je asi 60 procent, nemoc ale může mít také mírnější průběh.

1 0
možnosti
Foto

Ano, lékaři odhadují (na základě CELOSVĚTOVÝCH statistických šetření).

Reálně ale v našich nemocnicích za sezónu 2018/2019 skončilo s chřipkou 625 osob, zemřelo 195 osob.

O rok dříve mělo těžký průběh vyžadující nemocniční péči 667 osob, zemřelo 261 osob.

2015/2016 bylo těžkých případů chřipky 333, zemřelo 114 osob.

Kalkulujete s odhady, které by znamenaly, že ty Vaše tisíce zemřely někde v domácnosti nebo na ulici, aniž by vyhledaly lékařskou pomoc. MUselo by se ale prokázat, že skutečně měli chřipku (pozitivní test) a že skutečně zemřeli právě na ni.

Vy sám bagatelizujete úmrtí na covid tím, že hovoříte o úmrtí s covidem. Proč totéž neděláte s chřipkou?

1 0
možnosti
Foto

Chytrá karanténa nemůže fungovat, když je na bázi dobrovolnosti a vyžaduje technickou podporu, která může váznout (senioři nemají smartphone a naopak iPhone zase automaticky vypínají bluetooth, takže vypadávají ze systému)

1 2
možnosti
MV

A proč tedy vláda investuje do něčeho, co nefunguje? Dost se po takové zkusenosti hrozím vládního "z krize se proinvestujeme"...

4 1
možnosti
JP

Počty nakažených rostou? Myslím, že to jen jedna jednotná propaganda povídala. Lidé, u kterých se potvrdí přítomnost virů, a jsou bez potíží, nejsou nakažení. Tito lidé jsou nositeli (v jaké četnosti?), ale jsou potvrzením odolnosti jejich organismu - neškodnosti viru. Čísla k dispozici z ČR teď nějak ubyla-poslední jsou k 10.srpnu: je 131 hospitalizovaných a 24 v kritickém stavu v souvislosti s nemocí kovid 19. Skutečně nemocné zřejmě neznáme, nebo umíte to někdo dostat z netu, kolik lidí má dnes potíže doma (v souvislosti s virem)?

5 0
možnosti
MV

Nemá. Ale jako nástroj manipulace s určitou nemalou skupinou lidi velmi efektivní, jak můžete leckde pozorovat.

3 0
možnosti
Foto

Přibývá důkazů, že údajná pandemie vlastně není žádnou pandemie, ale jen sezónní chřipka – a to ostatní je jen mediální divadlo se zfalšovanými statistikami. Produktem této pandemie nejsou mrtví, ale strach. Strach politiků, že přijdou o kariéru a strach lidí že přijdou o život. Před pár dny se pak v Itálii díky italskému poslanci Vittoriu Sgarbimu provalilo, že na covid-19 ve skutečnosti nezemřely desetitisíce lidí, jak mainstream opakovaně tvrdí – údajně až 29 000, ale pouze 925 osob. Sgarbimu se dostaly do rukou statistiky italského národního institutu zdraví, podle kterých, kromě oněch 925 osob, u všech ostatních uvedených v podvodné coronavirové statistice, byly příčinou smrti naprosto jiné a mnohem závažnější choroby, kterými už dlouho předtím trpěly, jako jsou kardiovaskulární onemocnění, diabetes, onkologická onemocnění a další závažné choroby. Němečtí lékaři jako prof. Puschel Dr. B. Schiffmann, Dr. Wodarg, či. prof. dr. S. Bhakdi, prof. dr. Hockertz a někteří další. a 11 našich špičkových lékařů, jedná o známé odborníky z oboru mikrobiologie, epidemiologie atd.Podle uvedených lékařů se jedná pouze o vyvolávání paniky, která nemá reálný základ. Medii vyděšení lidé pak berou některé nemocnice útokem ačkoliv trpí pouze banálními respiračními potížemi. Stejně tak mluví naši přední lékaři.

6 0
možnosti
DS

Mohl byste mi, moc prosím, poskytnout odkazy na ty důkazy, co přibývají? A pak bych prosila vyargumentovat ty počty mrtvých ve spoustě států.

2 1
možnosti
Foto

Kdyby nedělali nic, lépe by udělali.

1 0
možnosti
JH

J41a36n 73H35a18r33v97a25n

14. 8. 2020 10:33

Správně - kdo nic nedělá, nic nezkazí R^

1 0
možnosti
Foto

V každém z našich půvabných těl jsou až dva kilogramy mikrobů, symbiotických, prospěšných, ale i potenciálně patogenních, případně velmi darebných a rizikových. Známe také RNA retroviry, které se dostávají do genomu našich buněk a v nich přetrvávají. Pohybujeme se celoživotně světem mikrobů a bez nich bychom ani nepřežili. Infekce i epidemie různého stupně přicházejí, přecházejí, odcházejí. Nic nového pod sluncem.. Onen koronavirus tu byl přece vždy a koronavirů je skoro 100. Fakta ale nikoho prý nezajímají. Začíná se potvrzovat, že se jedná o uměle vyvolanou krizi globálních “elit”. Na jejím provádění se musí účastnit bohužel všechny země. Vždyť i u nás se auditem zjistilo, že počet uváděných zemřelých na coronavirus je o 60 procent nižší, stejně tak nesedí počet hospitalizovaných, který je také silně nadhodnocen

3 0
možnosti
TB

Karanténa samozřejmě funguje, ale má své limity.....vždycky žasnu, kolik lidí o tom zasvěceně diskutuje, aniž by o tom alespoň něco věděli ;-D

4 1
možnosti
MB

p. Bryknar,

Vy jste mimoděk oslovil mé dialogy mládežníka s otcem. Já mu říkal, že "Jsem do školy naučen, snažím se", jsem plně funkční ap. On se jako vždy dožral a pravil - "Snaha je i polehčující okolnost, jistě. Nicméně jde o výraz neschopnosti - Život není o snaze, je o výsledcích. Není podstatné, co jsme pro věc udělali - Podstatný je výsledek" ! Mne nenapadlo odpovědět - "Otče ! Já samozřejmě funguji, ale mám své limity" ! (Mj., ta spojka "Ale", jest spojkou odporovací) ! Vidím, že Vy = Jste bývale Já ! Chytrá karanténa funguje, tak nějak snaživě :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.