Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J51a51n68a 20M58a39j29o93v66á

23. 4. 2017 17:50

Zrovna včera jsme se s (dospělými) dětmi doma o Modré velrybě bavily.

Nevím, jestli se popisované "hry" na internetu dějí nebo ne, ale zastavili jsme se v zásadě u toho, že je potřeba mít dobré vztahy v rodině, aby děti přišly říci, když se jim na internetu "děje" něco podivného.

Aby se rodiče starali, aby děti používaly internet bezpečně, nedávali jim počítače do pokojů, kde jsou bez kontroly, měli přehled o čase, který na netu tráví a i o tom, kde se pohybují. Měla by platit stejná pravidla jako pro skutečný svět a skutečné kamarády.

Nevím, jestli to tak teď v rodinách spíše je nebo spíše není.

3 1
možnosti
DS

Jani, nepochybně máte všichni pravdu. Do určitého věku to zajisté jde, při určité míře zaměstnanosti všech zúčastněných už to jde hůře (dnes už i ve škole předpokládají, že má dítě své pc a koncipují tak i domácí úkoly). A jak píši výše, ona ani ta komunikace není samospasitelná, např. pokud je dítě těžký introvert pohroužený do svých vnitřních problémů.

0 1
možnosti
Foto

J59a64n75a 39M69a72j42o40v69á

23. 4. 2017 21:22

Jasně, že je to vždycky relativní, ale to bylo i před počítači.

Jasně, že se s dětmi u počítačů počítá, kdysi (a kupodivu to není tak dávno) to bylo součástí jedné mojí práce. Ono ale vždycky nejvíc záleželo, záleží a bude záležet na vztazích doma, všímavosti okolí. Počítač patří tam, kde na něj rodiče vidí, mobil bez stálých dat a povídání o tom, že virtuální svět není opravdový, ale potřebuji vědět, kde se v něm dítě pohybuje, je základ.

Pak samozřejmě má svoji roli škola, stát...o tom není ani semínko pochybností.

2 1
možnosti
JR

J41a90r54a 90R21a62n57k

23. 4. 2017 20:01

Face book uz musi davat v ohu znamenko, kdyz je neco nepravdive - fake a jinak Snopes je nejvice respektovany na zjistovani faktu, renomovani novinari ho take pouzivaji. Silenych zprav se po americkych volbach, kde ruskoalbanskomakedonsti hackeri za pomoci "I love wiki leaks" nasazeli statisice falesnych zprav, dokonce otevreli Bernie Sandersovi falesny account na FB.....pri potencionalnich evropskych volbach se budou podobne zpravy mnozit, zalezi na ci strane Voloda bude;-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.