Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Divite se? Neuplyne den aby se zde neobjevil jeden nenavistny clanek k lidem jine barvy pleti, ci jineho vyznani. A to je jen jeden jediny blog z mnoha. Atmosfera se zacina podobat te z padesatych let.

5 3
možnosti
Foto

V 50. letech byl internationalismus a lidé jiné barvy pleti byli vítáni.

0 0
možnosti
PK

Neni to jednoduché rozhodnutí stát se hrdinou, jako mladý tatínek jsem to zažil ve vlaku,kam nastoupili fanoušci jednoho týmu, byl jsem dost potlučený ale nakonec jsem měl štěstí. A jen si vzpomeňte na jednoho sochaře,který se zastal někoho proti skinům a šel sedět. Tresty za násilí by měly prudce vystřelit nahoru, nikdo by si neměl dovolit kohokoliv fackovat....

6 0
možnosti
Foto

Pane Korecký milosrdný čas zavál vaše vzpomínky na "hrdinský čin," sochaře Opočenského. Ten ve rvačce zabil fyzicky slabého mladíka a díky prezidentu Havlovi nešel sedět. Do kriminálu se dostal až nějakých 15 let poté za pohlavní zneužívání.

0 0
možnosti
Foto

Dášo, nevím podrobnosti, ale čelit rozběsněné hordě primitivů je obtížné. Naše právo sice definuje přiměřenou obranu proti násilníkovi, avšak pokud by byl v tramvaji třeba karatista a někoho z útočníků by přizabil, tak bude mít značné problémy se zákonem, protože by se našlo hodně lidí, kteří by dosvědčili, že jeho útok byl brutální a nepřiměřený.

V našem státě je cca 10% voličů, kteří volí stranu s výrazně xenofobními rysy. Pak je jistě je mnoho dalších, kteří to tak nějak schvalují.

Čekají nás zlé časy.

2 2
možnosti
Foto

Karate jsem jako student chvíli dělal a již tehdy nás varovali před použitím karate v civilním životě.

3 3
možnosti
Foto

Nevíme, co se skutečně stalo. Ale, pokud dotyčný stiskl nouzové tlačítko, tak asi nebyl zbit do bezvědomí.

Múj názor na celou věc, kterou odsuzuji, je ten, že možná tou největší fyzickou újmou byl ten citron vymačkaný na hlavu.

1 3
možnosti
JZ

to je poslední dobou nějaká nová móda ne, k lecčemu tvrdit, že nevíme, co se skutečně stalo (navzdory výpovědím), a proto se k tomu nemáme ani vyjadřovat... tak to se pak nemůžeme vyjádřit v podstatě k ničemu, čeho jsme nebyli přímými svědky. a nakonec - ani vlastním očím člověk až tak nemůže věřit.

5 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že je zrovna šťastné kohokoli odsuzovat, když netušíme, jak se vše odehrávalo. Za sebe mohu říct, že si "na Velíška" v podobných situacích hrát nemíním.

A autorku bych rád ujistil, že by po první obdržené ráně zcela určitě bleskově změnila svůj idealistický názor.

5 4
možnosti
JZ

nemusíme tušit, jak se vše přesně odehrávalo. uvažujeme tady o této verzi události, byť by to byla událost hypotetická.

0 0
možnosti

Ale proboha, kde jste byla posledního asi tak čtvrt století?

Lidi se na vás běžně vykašlou, ať už jste Čech, Afričan, Asiat a ať už vás budou bít bílí, černí, hnědí nebo Fh ́hangh z Betelugze III.

9 0
možnosti
AM

Souhlasím s vámi v tom, že v našem národě je hodně zbabělců, to je průšvih. Ale dělat z nich rasisty, protože napadenému nepomohli, s tím nemohu souhlasit, protože v mnoha jiných případech se cestující chovali podobně zbaběle, i když napadenou osobou byla dejme tomu těhotná běloška. A pokud jde o samotné napadení, tak jej považuji za podobně odporné, jako když třeba němečtí antifáci zmlátí radního s manželkou tyčí jen proto, že je členem z jejich pohledu "náckovské" Alternativy pro Německo, což je naprosto legální strana, která má i své poslance. Jestli si někdo hledá oběti pro svou agresi podle rasy, věku, pohlaví nebo barvy ponožek, je to úplně jedno, pro mě je to stále stejné zlo.

17 7
možnosti
Foto

... to je neskutečné pokrytectví, od někoho, kdo tu 2x denně šíří pomluvy a tím právě i tuto nenávist;-€RvRvRv

6 2
možnosti
MT

"To se nenašel ani jeden jediný, kdo by zavolal 158 či došel za řidičkou (která prý nic neviděla a netušila), aby přivolala pomoc?"

to nevíme...

"Nebo, a toho se obávám, snad všichni ostatní s násilníky souhlasili?"

...a protože to nevíme, není fér vyvozovat z toho takové závěry.

1 2
možnosti
JZ

jak to, že nevíme, že nikdo nepřivolal pomoc? Pomoc nikdo skutečně nepřivolal.

Závěry nikdo nevyvodil, jen je nadhozena jedna z možných variant. Přinejmenším by se dalo usoudit, že to nikomu nevadilo natolik, aby se alespoň slovem zastal oběti.

3 1
možnosti
JZ

... a navíc ještě pak nikdo ani nechtěl svědčit.

3 2
možnosti
DS

máte pravdu, to jsem v článku nezmínila

2 1
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.