Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dášo, dneska jsme vedli takovou malou debatu, že konečně se vlastně probouzejí a aktivují mladí. Že je to mnohdy úsměvné a takové...ehm..."ramenaté" je asi nevyhnutelné, protože po nějakou dobu byla (a stále je) správa věcí veřejných považovaná za něco špinavého.

Zdá se mi, že ta vlna zvolna končí a zas se probírají aktivní lidé. Tak třeba (ať si o uskupeních typu pirátského myslím co chci) se blýská na lepší časy.

1 1
možnosti
DS

Jani, přesně. Také si doma tříbíme názory s mými, poměrně čerstvými dospělci a s radostí konstatuji, ač už mají poměrně dlouho svůj názor (opravdu nemám šanci je ovlivňovat či jim něco lít demagogicky do hlavy), naše názory se shodují. Jsou jen resignovanější ohledně působení na lidi. Ale jak říkáš, třeba - určitě se blýská na lepší časy. Děkuji moc V

0 1
možnosti
JS

Všimla jsem si Dášo, jednoho zvláštního fenoménu.

Kdysi bylo všechno špatně.

Nyní je opět všechno špatně.

Lidem je stále ze sebe navzájem špatně?

Čím to bude?

Lidmi...

Zapomínají žít a nechat žít.

Tam bude jádro pudla aneb zakopaný pes. Taky zvláštní slovní spojení mimochodem :)

P.S.: mě je vskutku buřt, kdo koho volí, zajímá mě, jaký je to skutečně člověk. Kdysi mi babička nadávala, že když nevolím, nahrávám ODS a kolegyně, že když nevolím, nahrávám KSČ. Když jsem pak pravidelně volit začala, stejně jsem žádnou změnu nepozorovala...

Za mně je to marný, je to marný, je to marný... jen se lidi kvůli politice nemůžou vystát. Čím to bude? Lidmi... Opakuje se to všechno stále dokola.

5 2
možnosti
Foto

je třeba zrušit politiky a budeme vysmátí.

0 0
možnosti
Foto

Tu Vámi popisovanou dobu jsem prožila (76), mí rodiče ani já,ani moji 3 bratři jsme ve straně nebyli, a přesto nám ušima nikdo nekroutil, žili jsme normálně, nic nebylo, ale v mém dětství bylo pár let po válce.Též jsme vystudovali.

Vadila nám jen ta ideologie, stále dokola omílaná a SSSR náš vzor.

Teď mi nevadí ideologie, ale rozkradený a prodaný do světa majetek,

zastavěná okolí měst montovnami, atd.

Jinak na Váš paskvil nemám co dodat.

4 2
možnosti
Foto

Pokud člověk veřejně neprovokoval, tak o komouších téměř nevěděl. Jen když ukázali v TV papalášské gesichty, jen co promluvili už jsem směrem k obrazovce nadával, protože ty kydy se nedaly poslouchat. Dnes je to podobné, jen u Babiše vnímám s povděkem, že pořád mluví lidsky.

2 2
možnosti
Foto

Žel, není to jenom stockholmský syndrom. Je tu ve hře vracející se strach. Příliš mnoho lidí si pamatuje dobu abnormalizace a tvrdý postih těch, kdo názorově vybočovali. Zavíralo se za šíření svobodné literatury. Nebo za svobodné náboženské projevy. Perzekuce signatářů Charty 77 byla úmyslně zastrašující (terorizující obyvatele země). A lidé, kteří šli na náměstí protestovat, byli mláceni a zavíráni. Přišli o práci anebo nemohli studovat. Paměť se bohužel vrací a mnoho lidí se preventivně stylizuje do postoje: "hlavně neprojevovat své mínění nahlas" ;-(

4 2
možnosti
Foto

Nesmysle.Tak to, Marku, vůbec nechodilo. Tedy pro 99% obyvatelstva a tudíž se to dnes nemůže projevovat.

2 0
možnosti

Prožil jsem dvacet let za ruské okupace a nedoufal jsem, že se dožiju jejího konce. A když konečně okupanti odtáhli, tak místo abychom si užívali svobody, tak jsme se dobrovolně zřekli suverenity. Pro mne je kolaborant jako kolaborant, ať už je řízen z Vídně, Berlína, Moskvy nebo Brusele.

6 0
možnosti
VB

Souhlasím s Vámi, právě proto čím jsme si v životě prošli, nevolíme strany a a lidi, kteří nás vedou do nové eurobolševické multikulturní totality, strany, které otevřeně bojují za cenzuru, kádrování, vytvářejí různé seznamy atd.R^

7 0
možnosti
MK

Zdravím Vás paní Dášo....píšete skvěle a já jsem moc ráda, že vás i zajímá kultivovanost diskuse, to se u všech blogerů nenosí. Včera jsem to řešila na blogu pana Nožičky. Já patřím k nevoličům pana Babiše a Zemana. A právě včera jsem objevila při zapojení do diskuse na blogu pana Nožičky zajímavou věc. Ohrazovala jsem se tam k buranskému vyjadřování jednoho diskutujícího mimochodem příznivce Babiše a Zemana a pan Nožička se ho ještě zastával. A tak musím bohužel konstatovat, že všechno nasvědčuje tomu, že právě tito lidé volí současnou garnituru. Nechci to paušalizovat a házet všechny do jednoho pytle, ale něco na tom bude. Jim se líbí jaký slovník pan prezident používá, jak mluví, jak uvažuje , jak se chová ....a s tím se ztotožňují a tak ho volí. U pana Babiše si myslím, že se nám stejně jednou ukáže v pravém světle, tak to nechám bez komentáře. Musím vám říct, že je to pro mě moc smutné zjištění....pište dál, jste moc šikovná, vnímavá , má to grády. Hodně štěstí....

9 3
možnosti
MV

pani Krskova, diky!

3 1
možnosti
Foto

Svým hodnocením jinak myslících jste pronesla ortel nad sebou samou a vám podobným. Ty, kteří volí Babiše a Zemana pokládali za vhodnějšího než Drahoše pokládáte za pomatené jen proto, že uvažují jinak než vy a tenhle postoj je naproti tomu, nám jinak myslícím, zcela cizí. Neupíráme nikomu právo horovat pro lumpy, kteří nás z vládních a poslaneckých pozic spolu s "kámoši", kterým se hned po Listopadu zaprodali a stali se jejich loutkami. Přes 20 let nás všemožnými fígly připravili o biliony a jen samotná kauze FVE nás přijde na bilion. To nebyly omyly. To byly záměry!!! Kauza stíhala kauzu, žádné se nevyšetřily a najednou za Babiše se kauzy nekonají a státní dluh stagnuje a rozpočet je téměř vyrovnaný. A teď k těm otázkám. Zeman i přes zjevný zdravotní handicap byl přesvědčivější než slaboch s úsměškem Drahoš. Mluvčího necháme...a co s ním máme jako dělat? Popravit? Volíme Babiše protože celé tažení proti němu chápame jako snahu mafie spřáhlé se Starou gardou Babiše zlikvidovat. Šéfové KSČM je parta vyžírků využívající svobody a demokracie k celkem příjemnému blahobytnému žití v politice. V současném světě teorie Marxe ani Lenina nemají šanci na realizaci. Někdo zneužívá našeho strachu? To není strach. To je prevence, podobná mytí rukou po vyprázdnění. Neznáme naše hodnoty? Ta hlavní hodnota, kterou chceme chránit je pocit, že žiji ve vlasti, která je schopná nám zabezpečit bezpečný a přiměřeně spokojený život s pocitem, že jsem mezi podobně uvažujícími. Populistickými hesly si pusy rozhodně nenecháváme ucpat. Na to jsme na rozdíl od těch na vašem břehu příliš rozumní. A s tou tyranií jste to vážně přehnala. Vysvětluji si to hicem, který teď panuje.

22 6
možnosti
Foto

Moc pěkné. Diskuzní karma, pane Bicero.

8 0
možnosti
JU

Myslím, že odpovědí na všechny vaše otázky je - selhání tradičních politiků. Samozřejmě každý má pro svou volbu svoje důvody, ale ten, který jsem řekl, je ten základní. Já osobně jsem sice Babiše nevolil, ale kdybych měl volit mezi babišem a Kalouskem, tak neváhám ani chvilku a Babiš můj hlas dostane. Nelíbí se mi ani to, kam směřuje dnešní západní společnost přesto, že dříve jsem k ní vzhlížel. Neboť to, co jsem na té společnosti míval rád, byl ryzí kapitalismus, jeho funkčnost a principy. To, že je dnešní západní společnost socialistická, se budou snažit zpochybnit jen zatvrzelí snílkové. Strana TOP09 je mi odporná celkově, tam opravdu nelze najít kouska pozitiva. ODS, kterou jsem volil, má ve svých řádách dva naprosté tragédy (Fiala a Němcová), ale přesto asi to nejméně špatné. ČSSD je další socialistickou stranou se všemi negativy, které k socialismu patří. Piráti jsou parta infantilních jedinců, ale svá pozitiva má (asi jako sůl, která v malém množství zlepší chuť jídla, ale když je jí moc, dokáže ho zkazit). Podobnou roli by mohli hrát Zelení, kdyby nebyli pokrytečtí a měli více rozumu, což ale nemají, takže jsou nevolitelní. Lidovci jsou zpátečnočtí a opět jsou jim blízké mnohé socialistické postoje. SPD na mě působí jako strana s nejméně vzdělanými členy a nejméně reálným programem, ale jejich voličům se nedivím o nic více než voličům jiných stran. Prostě si z jejich programu vybrali to málo rozumné, co se jim líbilo. O komunistech se vůbec nemá smysl bavit. Co se týče volby prezidenta, bohužel Zemanovi stál opět nevolitelný člověk, byť ne až tak nechutný jako Schwarzenberg. Drahoše jsem považoval za favorita a s jeho vítězstvím bych se smířil, ale vítězství Zemana bylo i tentokrát menší zlo. Příšerného prezidenta mají třeba Slováci, tak doufám, že nás něco podobného příště nepotká.

18 3
možnosti
Foto

Musím říci, že mi "mluvíte z duše".

4 0
možnosti
Foto

Zbytečně zapšklý článek, buďte trochu cool a smiřte se s tím, že lidé mají odlišné názory.

12 1
možnosti
JH

J91a18n 19H54a21r19v95a18n

2. 8. 2018 12:32

Ne a ne a ne! Jedině to co JÁ si myslím je správné a všichni ostatní jsou bl.... ;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.