Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

To horko poslední dny vám evidentně nedělá dobře.

6 0
možnosti
DS

Ano, to nikomu z nás a někomů hůře než druhým. A proto je potřeba, abychom si navzájem pomáhali. A především o tom je můj blog.

1 2
možnosti

V jednom z vašich blogů jste psala o tom, jak jste zaparkovala bez dětí na místě určeném pro parkování rodičů s dětmi. A velmi jste se poté pohoršovala, když Vás na to jedna paní, která přijela s dětmi, upozornila. Tož teď nevím do jaké skupiny Vás zařadit.

12 0
možnosti
DS

Ano, máte pravdu, pane Šmerdo. Jde o blog O buranství v nás, tedy hned název je 1. osobě čísla množného (= i sebe označuji za burana) a hned v perexu píši o tom, že jsme udělala chybu. Pohoršila jsem se nad tónem, jakým se mnou paní jednala a jak se dožadovala něčeho, na co, de jure neměla právo, ale i přesto jsem následně to místo uvolnila, za což ona ani nepoděkovala.

Takže ano, máte pravdu, i já dělám chyby, nikde jsem nepsala, že je nedělám. Ale nikdy jsem, alespoň pokud vím, nenechala na ulici ležet někoho, kdo měl problém či komu šlo o život. A usilovně se snažím jednat podle těch hodnot, o kterých píšu a které mi, jako většině z nás, vštěpovali naši rodiče. Mějte hezký den

1 1
možnosti
GK

Buď máte potřebu vyjadřovat se stále k imigrantům, a proto je napasujete všude, nebo Vám jde o čtenost, takže napíšete slovo imigrant do titulku. A k obsahu blogu: nevšímavost je smutnou realitou všech větších měst, nicméně ne všichni jsou takoví. Ono jde i o smůlu, na koho člověk zrovna narazí. A mimochodem: Vy se snad domníváte, že imigranti by se průměrně chovali jinak?

4 0
možnosti
JR

Jo, pochopil jsem. Imigranti jsou ohleduplní a milí, zatímco češi jsou sobečtí, protivní a hrozně bledí. Kdyby byli kolem těch nebožáků nějací černoši, jeden z nich určitě okamžitě vyleze na balkon a zachrání situaci.

6 2
možnosti
Foto

O11t29a 54B36l94a35ž81e79k

4. 8. 2018 13:33

Imigranti by přidali "jen" nenávist.

2 1
možnosti
DS

Moje maminka, bílá 70letá dáma, byla letos na návštěvě u mé sestřičky, která mmt žije na předměstí Mnichova, kde, díky nevelké vzdálenosti od letiště, žije plno lidí různých národností, Vy byste asi řekl imigrantů. Maminka šla se sestrou do nákupního centra, sestra se vzdálila a mamince se přitížilo (je kardiak). Ze všech kolemjdoucích se našla jediná dáma, která mamince přinesla židli, usadila jí, nabídla jí právě zakoupenou láhev vody a ovívala jí šátkem, dokud nedorazila moje sestra. Ta dáma byla musimka v hidžábu. Tolik k nenávisti, pane Blažku.

1 0
možnosti
PB

P48e19t59r 10B17r52o89ž

4. 8. 2018 13:25

Sorry, ale když chcete psát o vážném támatu, oprostěte se od emocionálních výkřiků. Blog působí jak snůška nesrozumitelných, zmatených vět.

6 0
možnosti
ND

Nemám ráda pausalizovani, moralizování, vzdychání nad zkažeností národa, mládeže, apod. Když se něco semele, dokážou si lidi pomáhat a drží při sobě, troufni si říct, že je to většina našeho vzdělaného a chytrého národa. Já sama jsem někdy svědkem toho jak si lidé pomáhají i v maličkostech.

A Dášo, myslím, že si hájíme i naše děti a jejich děti. Vaše bezbřeha láska k bližnímu vůbec nepočítá s nasledkama. Kdyby se skutečně stalo, že by se imigrantům zde zalíbilo, kde byste pro ně vzala byty? Školy? Školky? Práci?

Vy nevidíte, že se Evropa propadá do obrovských problémů? Že je tento pohyb někým řízen a mnozí z toho nejen profitují, ale i dobře bohatnou? Že v okolních zemích si přistěhovalci diktují své podmínky a neuznávají kulturu národa kam se vlamali?

11 0
možnosti
ND

Pardon, profitovat v sobě zahrnuje i bohatnout. :-) Dále oprava překlepu: ne troufni, ale troufnu si já :-)

0 0
možnosti
MS

Soucit a solidarita rychle vezmou za své, až se kvůli stále více chybějící vodě a celkově nevyhovujícím životním podmínkám dají do pohybu směrem do Evropy ne desetitisíce, ale desetimilióny migrantů. Pak i pantátové v Bruselu a soucitná Angela pochopí, že Evropa nemůže nést na svých bedrech všechnu bídu světa a že se musí přívalu imigrantů aktivně bránit. Zatím je vcelku klid, ale bohatě by stačilo, kdyby Turecko otevřelo hranice pro uprchlíky v uprchlických táborech na svém území a máme zde stejný problém, jako před par lety.

2 0
možnosti
DT

Já myslím, že si spíš hájíme jiné hodnoty. Že například žena může vypovídat před soudem - a její slovo má stejnou hodnotu jako slovo muže.

Že se malé holky nemusejí bát, že je matky s vymytým nebo vymláceným mozkem pošlou na obřízku.

Že je v devíti letech neprodají nějakému pedofilovi.

Že si budou moci svobodně vybrat, za koho se vdají, aniž by jim uražená ješitnost mužských příslušníků rodiny zajistila koupel v kyselině nebo v benzínu se zapalovačem.

Že vás váš muž nebude doma beztrestně mlátit pokaždé, když se mu zamane, protože prorok řekl, že jste tupá ovce, kterou je nutno mlátit, že se to tak líbí bohu.

Že si nepřivede domů jakékoliv množství milenek nebo až čtyři další "manželky" a vy jim budete posluhovat, protože na sex jste už hodně stará.

Ještě další nejasnosti? ;-€

21 1
možnosti
DS

to máte pravdu, Dano, bílí (natož čeští) muži své ženy nemrzačí, nebijí, neznásilňují, u nás neexistuje domácí násilí, dokonce ani psychické a naší muži své ženy nepodvádějí a před důchodem nezneužívají a nechovají se k vlastním či/a cizím ženám jako k onucím. Ještě další argumenty?

0 7
možnosti
Foto

Co s tím mají společného imigranti?

K čemu ta demagogie?

Prostě je to vždy o tom, v jaké společnosti se právě pohybujete. A buď narazíte na vnímavé lidi nebo takové, kteří jsou příliš zaujati svými problémy a svými cíli a ignorují své okolí. Ať už proto, že mají tolik "svých" starostí nebo tak byli vychováni, případně udělali negativní zkušenost s "pomocí bližním". Víc za tím netřeba hledat.

19 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.