Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pokud bude svazek stejnopohlavního páru oficiálně dle práva uzavřený se všemi výhodami i důsledky, je mi jedno, zda to v právní mluvě bude označováno jako manželství nebo jiný svazek. Chápu potřebu právního statusu, který těm dvěma umožní být u druhého v nemocnici, kdy se něco stane nebo dědit po sobě, když dojde na nejhorší...

5 2
možnosti
MB

ten právní status existuje, a jsou-li připomínky a návrhy, sem s nimi

3 1
možnosti
JH

Nesouhlasím s tvrzením, že příkladné heterosexuální manželství je vyjímkou. V mém okolí je jich většina.

11 0
možnosti
VO

Pro slovo "manželství" se tento přívlastek nějak nehodí, je zbytečný. To je něco podobného, jako výraz "mokrá voda".

2 0
možnosti
JH

J97i16ř51í 86H52r37b18e63k

17. 10. 2018 1:06

Samozřejmě souhlas... někdy mi připadá, jako by lidé, kteří pod rouškou svatých řečiček o "svátostech" a "přirozenostech" hází klacky pod nohy 4%centním, považovali za lepší výchovné prostředí děcák, kde mají vychovatelé/ky předepsáno nevázat na sebe citově děti, než možnost láskyplného prostředí dvou lidí, kteří to jen mají v posteli trochu jinak. V téhle otázce se ta nálepka "dobroserství" hodí spíš na ně:-/

8 6
možnosti
AR

Manželství muže a ženy je pouze svým způsobem svátost. Je to hlavně přirozenost!! Cokoli jiného není manželství a dějiny nám to dokladují. Homosexualita je defektem a popírá reprodukční schopnosti a určení přirozených partnerů - muže a ženy. Homosexuálové nikdy nevytvořili normální přirozenou rodinu. Víc k tomu není co dokládat !!

24 3
možnosti
IB

I42v51o 86B41o19u27š12e

16. 10. 2018 23:55

Když vás tak čtu, tak je zřejmé, že defekty jsou různé.....

7 7
možnosti
MP

Já to osobně vidím takto: Aby společnost mohla existovat v čase a nevymřela, musí se lidé rozmnožovat. Dítě zplodí pouze pár 1 muž + 1 žena. Protože obecně je rodičovská láska k vlastnímu potomstvu ten nejsilnější sociální vztah co známe (a bylo by špatné, kdyby to tak nebylo), je záhodno, aby byly děti vychovávány svými biologickými rodiči. A ukotvení této rodinné vazby je deklarováno sňatkem - tedy muž a žena se sezdají a tím dají všem najevo, že budou spolu plodit a vychovávat potomstvo. K tomu se samozřejmě nabalují různá majetková práva apod. (v historii občas i důležitější než samotná láska 2 lidí), a stejně tak stát takovýmto sezdaným osobám ulehčuje život ve formě dalších specifických výhod a práv, protože je v jeho zájmu, aby se takové páry tvořily. Takže obecně je vstup do manželství chápán jako deklarace toho, že pár spolu hodlá plodit a vychovávat potomstvo (byť to není řečeno explicitně, vždy to tak bylo chápáno). Co se týče párů bez dětí, tak velice často je to způsobeno zdravotními problémy, které se objeví až později, a v době sňatku to nikdo nevěděl (deklaruje se záměr mít děti, že se to nepovede je věc druhá). Dobrovolně se rozhodnout nemít děti, přestože jsou lidé zdraví, považuji osobně za projev sobeckosti a ignorantství směrem k ostatní společnosti (pozor! pokud k tomu není opravdu vážný důvod, např. zdravotní nebo genetický, ne že je někdo "zvyklý na pohodový život a nechce si ho kazit"), u zbytku lze tolerovat zdravotní důvody nebo vysoký věk, což ale není případ homosexuálů.

Takže je v zájmu společnosti podporovat párování mužů a žen, aby spolu mohly plodit a vychovávat děti, zatímco podpora párování osob téhož pohlaví společnosti k ničemu není a není tak žádný důvod to podporovat.

24 1
možnosti
DS

A vidíte... já zase rodinu vnímám ne jen podle schopnosti plodit, ale především vychovávat a dávat lásku. A věřte, že ani v jednom se dva muži ani dvě ženy od smíšeného páru neliší. A protože dětí, které se narodily a vyrůstají v absenci lásky či přímo v nelásce právě párů heterosexuálních je stále více, vnímám jako potřebu podporovat všechny ty, kteří by se rádi postarali, tedy i homosexuální páry.

8 8
možnosti
MP

Jak na homopary a ecce homo adopce nahlizim ja? Homosvazky mi nevadi, ale s temi adopcemi mam trochu problem. Dve milujici maminky jsou bezva, jenze zase odchylku nepovysujme na az takovou normu, aby se zakonnym zpusobem dotkla deti. V tichosti uz se to samozrejme deje, ale do ceskeho prava bych to z principu neimplantoval. Protoze nekteri lide povazuji i sebeblbejsi zakon za svatost a prizpusobuji tomu optiku, skrze niz se divaji na svet. Institucionalizace vadnych chromozomu podle me neni cesta ke stastnemu diteti. Jen to rozmnozi rady soucasnych adorovanych decek. Dobrou noc, strycku Fido. ;-D

12 3
možnosti
SB

Naprostý souhlas a karma.

2 2
možnosti
Foto

Svátost heterosexuálního manželství? Ano, je! A nejen pro církev. Nakonec od pradávna se RODY dělily po meči a po přeslici. I dnes, jakož i dříve ,tzv.(?) standart. rodina vždy představovala nejen děti a jejich rodiče(rodič od slova RODIT, porodit), ale i prarodiče, i další předky, potažmo tak i potomky. A od pradávna ,,strom života" i s jeho větvemi vždy představoval rodinu. Ovšem ,,suché větve" byly vždy odsouzeny k zániku. To je jeden ze zákonů přírody, a ten žádné ,,nové" zákony nenahradí! A to, že jsou lidé, které příroda z oněch zákonů vyloučila, je možná až krutá, ale přesto, pravda. Že jsou mnozí, kteří nedokáží soužít jako manželé, atˇ to poté zdůvodní, a to hlavně před sebou, jakkoli, to není nic nového, stejně tak, jako to, že někdo na rodičovství ve skutečnosti nemá, to spíše svědčí o sobeckosti takových lidí, upřednostńujících své ,,priority" třeba i nad to, co je pro jiné rodiče více než zákonem. Je to totiž i o poutech krevních, a ta nejde uměle nijak nahradit!Jinak, možnost adopcí, stejně tak jako i soužití ,,stejněpohlavnách jedinců v páru dostatečně umožńují i současné zákony, a nikdo těmto lidem v ničem z toho nijak nebrání!! Že se z toho dnes dělá až politikum, to je věc jiná, a jako vždy až zneužívaná i v ,,této rovině", NIKOLI VŠAK V ZÁJMU HUMANIZMU, AČ JE SNAHA TO TAKTO PREZENTOVATRv

11 2
možnosti
KK

Mícháte hrušky a jablka. Jakoby Vám smysl biologie unikal. Ve skutečnosti rodina v dnešní podobě je uměle vytvořený celek. Sám zmiňujete, že rodič je od slova rodit. V tomtp případě ovšem pokud Vás vezmu za slovo, tak muži by byly z rodičovství úplně vyloučeni, protože oni nerodí. A minulosti se skutečně na výchově nijak nepodíleli. Děti vychovávalo společně společenství žen. A kdybyste to náhodou nevěděl, Jinak příroda z rodičovství vyloučila mnohé hetero jedince, kterým věda umožnila mít vlastní potomky. Narozdíl od toho ti, které vy označujete za vyloučené, přiroda potomstvem obdařila. Takže veškerá Vaše tvrzení stojí na chabých argumentech vycucaných z prstu. Nepleťte si biologii a sociologii společenosti a zákonů.

2 13
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.