Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Dobrý večer paní Stárková. Mám z vašeho článku rozporuplný pocit. Na jednu stranu jste v textu uvedla dost podstatnou otázku: "Proč vést dítě k úctě ke člověku, který namísto, aby svůj lid pochválil a povzbudil......... hřímá a nesmyslně označkuje názorové oponenty?"

Pro dospělého člověka je odpověď jednoduchá. Horší je, když tu odpověď musí jako rodič jasně a srozumitelně vysvětlit dítěti. Takže chápu, že jste s manželem neměli lehkou pozici. Jak nelhat a zároveň kulantně a slušně vysvětlit, že císařpán je vůl jak poleno?

Druhá strana mého rozporuplného pocitu je situace, kdy dítěti vysvětlíme svoji verzi pravdy ( ono nám naivně věří) a nemá jako dítě tolik možností na ověření naší pravdy jako dospělý člověk, který více sleduje politické dění. Takže nelze potvrdit, ale ani vyloučit, že ta dětská intuice pouze nekopíruje rodičovský názor jako například názory na učitele.

Jinak s vámi a s diskutéry souhlasím. Císařpán je opravdu vůl jak poleno a mohl si meziřádkové útoky ušetřit, ale to už by nebyl on. Já projev nesledoval a očividně jsem udělal dobře.

0 2
možnosti
DS

Dobrý večer, pane Svobodo. Abych Vás (snad) uklidnila, dali jsme si s manželem práci, abychom na jeho hlášku nereagovali nijak, tedy ani souhlasně ani nesouhlasně. Vůbec nic jsme mu nevysvětlovali, abychom mu nepletli hlavičku. On jen předvedl svou intuici, ale pochybuji, že je dost zralý na to, aby přijímal a hodnotil informace a činil si názor. Proto jsme učinili to, co jsme v danou chvíli považovali za správné. Vypnuli jsme TV a šli si s ním lehnout, neb jsme v různých stádiích nastuzení. Myslím, že to splnilo svůj účel. Jeho pozornost ohledně té situace byla odvedena a on je již zdráv. Mějte se prima a šťastný Nový rok 2019.

0 0
možnosti
Foto

Popsala jste bohužel spíše sebe. Sváteční den krátce po poledni, rodiče koukají na televizi v jedné místnosti, v druhé kouká na televizi čtyřletý synek. Pak se debatuje o Zemanovi. Děkuji, že vím, jak lepšočlověk slaví Vánoce.

15 14
možnosti
Foto

J52a65k74u92b 17R84o10t92h

30. 12. 2018 19:43

Jako obvykle jste vůbec nic nepochopil, ale musel jste si čutnout. Fujtajksl.:-/;-€

15 10
možnosti
RJ

R60a23d69e41k 32J20a48r20o26š

30. 12. 2018 19:09

Emana rozhodně nemusím, ale intuitivní reakce malých dětí bych rozhodně nepřeceňoval/neadoroval.

Svého času jsem byl svědkem, když skupina malých dítek spatřila v televizi Stephena Hawkinga. Nepřál bych vám slyšet ty jejich spontánní reakce...

12 1
možnosti
Foto

J67a44k62u33b 36R16o35t63h

30. 12. 2018 18:52

Má skoro šestiletá dcerka směrem k prezidentovi jasně a zřetelně říká, že lže a přijde do pekla. Nemám sebemenší důvod se nějak stydět za to, že jí výrok nerozmlouvám. Proč|? Je z našeho pohledu přesný a pravdivý. Vám karma a dík.R^:-)

10 8
možnosti
LH

Ještě že se nekoukala když dávali vzpomínky na Havla - nechci domyslet kdyby řekla to samé..... :-)

12 4
možnosti
Foto

Řekl bych, že ve svém textu dost překrucujete. Prezident Zeman termínem "lepšolidi" neoznačuje tak jak tvrdíte Vy "...všechny ty co si dovolí s ním nesouhlasit..." Lepšolidé jsou podle něho ti, kteří se "...považují za něco lepšího než my ostatní a kteří nám neustále radí, co máme dělat a kteří své názory považují za nadřazené názorům těch druhých..." (https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/12552778132-vanocni-poselstvi-prezidenta-republiky-milose-zemana/218411033731226).

V principu bude asi lépe vycházet z originálních zdrojů a zapojit i vlastní myšlenky než vycházet z již nějak přednastavených názorů pana Landsmana z Reflexu...

19 3
možnosti
MB

p. Mužík, jsem zmaten a hlásím se jako žák Plha! S úsudkem Zemana je to jako s Kroupou, když kroužil křídou po tabuli a spojoval ty úhly v geometrii! "A jak on to ví, že to má správně" ? ... :-)

3 5
možnosti
JK

Váš 4 letý syn to řekl proto, neboť už jste před ním něco negativního říkali o prezidentovi. Tak bere zemana jako hned toho špatného. Asi těžko si může ve svém věku na něj udělat názor.

11 7
možnosti
DS

nikoliv, pane Knechtovský. Před synem politické diskuse nevedeme a on v tu chvíli ani netušil, že jde o pana prezidenta. Prostě se budete muset smířit s tím, že i dítě může mít intuici a vyslovit ji. A propos, nepleťte si intuici a momentální dojem s názorem, ten 4leté dítě ještě mít nemůže, to s Vámi souhlasím. Mějte pěkný den a příjemně strávený rok 2019

9 6
možnosti
Foto

Překvapuje mě neustále, že ještě někdo po dvaceti devíti letedh po r. 1989 něco od nějakého politika čeká něco víc než od sebe.

Teorie veřejné volby dokonce něco takového vylučuje. To je jakoby jste popírala platnost Archimedova zákona.

2 0
možnosti
JK

Tak já jsem čekal zvyšování min. mzdy a zrušení poplatků ve zdravotnictví. Teď čekám, že se zruší neproplácení prvních 3 dnů nemoci a vypadá to, že se opět dočkám. Proto také chodím k volbám....

3 0
možnosti
Foto

Já jsem tedy inkriminovaný projev neviděla, protože sorryjako nehodlám si kazit Vánoce už pouhým pohledem na toho pána, natož abych poslouchala jeho "moudra". Ještě do nedávna jsem si myslela, že jsem prostě obyčejný člověk, který občas myslí a má svůj názor, no jestli existuje od 24.12. nějaká nová kategorie lidského plemene, tak to fakt nevím, kam patřím.

Hlavně klid a nerozčilovat se.:-/

Aspoň že Pavlík v tom má jasno.R^

11 7
možnosti
Foto

Dášo, chápeš, že on se prostě musí za každou cenu nějak vymezit? A vůči komu? On, kdysi výsostný intelektuál, kterému nebylo snadné čelit v diskusi, končí svou éru výrazivem ze 5. cenové skupiny.

A protože byl intelektuální komunitou odvržen, musí se vetřít do přízně těm druhým. A udělá to tak, že tu skupinu, z které pochází, nazve tím, co máš v úvodu.

A všichni mu na to skočí.

Litujme ho, nic víc pro něj už udělat nelze.

18 7
možnosti
DS

Lituji, Tomáši a děkuji za přečtení:-)

1 0
možnosti
Foto

J96a84n 91P27r22a27ž58á49k

30. 12. 2018 16:00

R^Smutna karma, Daso.

8 2
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.