Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Když to máte těžký... na jednu stranu chtějí učitelé víc peněz (ale to každý, to je logické), na druhou stranu se setkáte s učitelkou, která vašeho syna před celou třídou okřikne, že diamant přece nemůže být křehký, když je přece nejtvrdší, nebo že uprostřed galaxie nemůže být černá díra, protože by nás okamžitě vcucla.

A stěžovat si nemůžete, jinak to samozřejmě odnese dítě. Takže nezbývá než si ho vzít stranou a vysvětlit mu, že to zkrátka musí vydržet, že příští rok jde na druhý stupeň a téhle učitelky zbaví a hlavně - ať raději neříká nic, co by už předtím neřekla ona.

A není to žádná "stará struktura", je jí kolem čtyřiceti.

(mimochodem, po přechodu na druhý stupeň, kdy už má učitelů víc, se mladýmu rapidně zlepšil prospěch)

Samozřejmě na druhou stranu můžete mít kliku jako naše mladší, která má bezvadného mladého učitele... akorát se toho ve škole moc nenaučí, neb zastává rčení "škola hrou"...

8 0
možnosti
AF

A86l66e84š 30F69r62ý45b67a

3. 11. 2019 22:03

zase ten Babiš...

4 1
možnosti
MK

M93i77l62a59n 37K32e76s30l

3. 11. 2019 19:13

Vážnost učitelského stavu nebude vyšší,když budete stávkovat.Každý člověk buď jako žák nebo jako rodič alespoň jednou za život narazil na učitele,který neměl mnoho vlastností ideálního pedagoga.Lidé jsou přesvědčeni ,že těch špatných kantorů je více a ti dobří jsou výjimkou.Nestává se totiž,aby rodiče v debatách o škole si povídali,že jejich dítě má vynikajícího učitele.Každý má však v zásobě nějakého toho špatného.Možná,že stávkou si zvednete sebevědomí,ale rozhodně nezískáte sympatie a přízeň.V současné době probíhá v parlamentě debata o rodičovském příspěvku.Oposice vsadila na obstrukce.Kdo na tom vydělal - ANO.Preference mu vzrostly.Tak to dopadne i se stávkou.Mezi stávkou a odchodem k jiné profesi jste si vybrali stávku.Asi jste si uvědomili,že i nedostatečně zvýšený plat kantora je výhodnější než plat kmitající prodavačky v Lídlu.Ještě nedávno jsem četl vyhrůžky,že mnozí z vás se tam odeberou.Nevím,co je lepší-být vyhořelý nebo mít křečáky.

10 0
možnosti
PH

Takže není pravda, že v roce 2021 budete mít plat přes 45 tisíc kč?

3 0
možnosti
JR

Víte, co je to "průměr"? A jak se počítá?:-)

0 0
možnosti
RF

koblihy jsou fakt vedle ! Andy - slíbil, nedodržel, tak ať se nediví, že jdou do stávky.

Místo to, aby čestně přiznali, že jim to v rozpočtu nevychází, že musí přednostně nakrmit důchodce, kteří jsou pro ně větší voličskou skupinou...

4 11
možnosti
Foto

kdyby byly koblihy skutečně koblihami, žádné zvýšení platů učitelů by si nepřály ;-)

1 0
možnosti
SN

Krásně jste vykreslila, jak má vypadat ideální učitel. Kolik takových znáte?

6 0
možnosti
PB

P59e38t15r 49B84u64r65i10a44n

3. 11. 2019 15:05

Já svou paní, taky bývalou učitelku.

1 0
možnosti

Andrej podvedl nejen ucitele, ale vsechny - svymi sliby o tom, ze jeho vlada nebude zvysovat dane.

7 9
možnosti
ZS

Měla jste ten článek nechat smazanej, přepisování bylo zbytečný - hodnota nula, karma nula.

10 10
možnosti
RB

Autorko vy v tom máte pěkný bordel. Srovnejte si fakta.

13 8
možnosti
MV

Kohout, kterej se snaží roztahovat ocas jako páv - pavem nikdy nebude. Kohout Vždycky patřil na hnůj.

2 3
možnosti
Foto

Kouhout, tedy samec kura domácího, je potomek kura bankivského, což je ku podivu typický obyvatel hustých pralesů, včetně mangrovníkových, hnízdící v těžko proniknutelných křovinách. Je to velmi hrdý a bojovný pták. Běžný kohout, jemuž přisuzujete hnůj, vypadá prakticky stejně jako tento jeho předek (slepicím dnes ale chybí ochranné zbarvení a jsou mohutnější).

2 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.