Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Problém není povinná, či nepovinná maturita z matematiky, ale kvalita výuky matematiky.

Povinná maturita z matematiky na úrovni velké násobilka je k ničemu.

4 0
možnosti
Foto

Dášo, promiň, tady s Tebou budu nesouhlasit. Nemám nic proti vyučování matematiky, ale spoustě dětí dělá matematika potíže, protože nejsou nadané na tento způsob myšlení. Jsou humanitně zaměřeny a představa maturity z matematiky jim způsobuje už v 1.rocniku SŠ žaludeční křeče.

Proč někdo propadá neustále z matiky, nebo stěží udrží čtyřky a v jiných předmětech nemá problém?

Proto bych nechala na studentech, aby měli možnost volby. Maturovat z matiky ano, nebo ne.:-)

Ministerstvo školství už vymyslelo spoustu nesmyslů, např. Scio testy, inkluzi apod...

Ale karmu jsem Ti dala, protože napsané je to dobřeR^

6 2
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, Šárko. Matematika je sice pro život důležitá, ale na středních školách už se probírají věci, které byly dříve zahrnuty v látce pro vysoké školy, kterou nematematicky zaměření studenti v životě nikdy nepoužijí.:-/

3 1
možnosti
MB

Jsem smělý a tedy jdu dále ! Zrušení matematiky považuji za další Výtrus populismu Vlády. Jasně, se její konání uzavírá do rámce 4 letek obliby. Doposud Neexistuje JEDINÁ rREFORMA UŽITKU, která by měla nějaký přesah. Cesty, rušení reforem - Jsou dokonce považovány za cestu vpřed ! Už to jde tak daleko, že do 31.12. 2019 i důchodové mohou cestoval, dle libosti. Pak už budou regulováni. No marné, i toto je považováno za cestu vpřed. Rozpočet bude opět vyrovnaný - Zadrží se 16 miliard Kč na Vratce DPH a vyplatí až v Lednu ! Asi s tím ta matematika i souvisí - Čím méně lidí si to spočítá, tím lépe. ANO, pak jim to bude spočítáno ! ... :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.