Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BN

Prima školení. Ale co s tím, když zůsob vlády p. Babiše se mi vůbec nelíbí, ale představa vlády opozice, mě přímo děsí?

5 3
možnosti
Foto

Založte si vlastní stranu :-)

1 4
možnosti
JSS

Ve smyslu oponovat vládě - vládám - vrchnosti není jen ve smyslu mít protinázor. To je zde málo. Jestli je něco špatně, pak má být vše konáno, aby se napravilo a jestli to nejde, pak tato vláda má být svržena. Je to tříbení názorů a hledání lepšího.... Ovšem k tomu musí být odvaha a cit pro spravedlivost. ohužel nyní je takové obludné volební uspořádání, že k ničemu takovému nemůže směřovat. Politrukové jsdou jen za mocí a osobním prospěchem - Babiš to exponoval. My musíme změnit stranickou příslušnost - nevázat nijak na prospěch - t namená tvrdě ostrouhat od peněz!! Celá naše politická cházka je prospěchářská, nedůvěryhodná a proto musí zmizet!

1 1
možnosti
ZD

Pak byste to ale musel - včetně funkce presidenta dělat sám. S tímto pohledem v republice nebude jediný schopný převzít politickou odpovědnost.

0 0
možnosti
JG

Opozice má oponovat,ale i podávat konstruktivní návrhy řešení ,nejen říkat co udělá vláda je všecho špatně . [>-]

4 1
možnosti
Foto

Asi jste nikdy nepsal diplomku. Tu pak dostane do ruky oponent a ten jen najde, co tam máte špatně. A to je vše. A je na Vás, abyste ty chyby opravil, on to za Vás dělat nemůže, nesmí a ani nebude.

Opozice měla několik nápadů, které byly nejprve odmítnuty a pak přijaty za své (autor ovšem pan premiér).

2 5
možnosti
MV

Neměl být tento blog směřován na „vyspělý“ Západ?

Nevšiml jsem si, že by v ČR někdo označoval opozici za nácky, spodinu nebo šiřitele nenávisti. Taky jsem si nevšiml, že by Babiš zrušil nějaké volby kde zvítězil a opozice. Jen proto, že se mu výsledek voleb nelíbí.

Jen pro pořádek: nikdy jsem AB ani MZ nevolil.

7 2
možnosti
ZD

Pochopitelně máte pravdu, demokracie není jakkoliv ohrožena akorát mnozí zde "odfukují páru".

1 0
možnosti
RK

Nemám nic proti smyslu blogu. Nicméně i opozice je za svoje oponování zodpovědná. A pokud mele nesmysly, které jsou proti logice a zdravému rozumu, tak o ní prostě nemůžu mít dobré mínění. Oponování za každou cenu bez přemýšlení, jestli má ta opoziční ktitika nějaký smysl, účel a logiku, to je prostě trapné.

Např. u coronaviru. Jeden den opozice řve, že vláda nic nedělá, i když očividně debatuje s odoborníky a na jejich doporučení přijímá opatření jak na běžícím pásu. Druhý den křičí, že toho dělá až moc a rušit světový pohár v biatlonu a další hromadné akce je přece přehnané a neodpovídá situaci. I když každému musí být jasné, že to bylo nevyhnutelné a kdyby to neudělala, byl by to průšvih. A třetí den nadává, že je opět všechno špatně, protože místo 100 lidí do kina by mohlo být 150.

I když chápu, že říkat pravdu, a sice, že vláda se snaží a dělá většinu věcí relativně dobře, to asi nemůže. :-)

7 2
možnosti
PK

Jen bych doplnil titulek: 'a to za každou cenu'. :-)

5 1
možnosti
JZ

Jistě, ovšem pokud by oponování opozice bylo z principu nekritizovatelné, nejvíc ze všeho by utrpěla právě relevance opozice.

2 0
možnosti
JK

J79a44n 24K57o34z83á89k

21. 6. 2020 23:50

A on jí v tom někdo brání? Nějak jsem si toho nevšiml. Vždyť má dost velký prostor, ale její neschopnost přesvědčit voliče je tristní. Když jsem četl diskusi, tak jediná šance je, sebrat volební právo všem, kdo nevolí podle správného názoru.

12 2
možnosti
MK

Koalice má menšinu ale favorizuje ji volební systém, který není rovný.

Mj. o tom byla loňská červnová Letná.

2 2
možnosti
JH

Na jednu stranu vadí, že ANO má jistou pozici, na druhou stranu "opozice" nemá vlastní kloudný program, kterým by ANO válcovala. Mě osobně nejvíc vadí, že naše volby (a nejen u nás) jsou gigantický střet zájmů. Volí i ti, co jsou na tom, koho volí existenčně závislí a není jich málo. Volební právo by měli mít jen ti, kteří tenhle stát platí - daňoví poplatníci, kteří státu víc dávají než od něj berou. Ano, představa, že prezident, poslanci,...., i nezaměstnaný Rom nemá volební právo je divná, ale volby by byly o tom, co která partaj udělá a ne o tom, kolik které skupině voličů přidá.

0 0
možnosti
Foto

Přečtěte si diskuze z dob, kdy se u nás zavádělo všeobecné volební právo. Ale na radnicích ještě zůstávaly zachovány kurie, jaké deformace do rozdělování městských peněz to vnášelo. Ale z pohledu kritiků v Naší Době, řízené tehdy TGM.

0 0
možnosti
JN

J66i60ř44í 78N18ě52m61e89c

21. 6. 2020 19:19

Naprostý souhlas s tím, že opozice má oponovat, připomínkovat, navrhovat jiná a nová řešení.

Jenže to je právě ten kámen úrazu. Vážně nevím o žádném tématu, které by naše opozice zvedla a člověk si mohl říci ... wow, tak tohle je tedy téma, o tom budou další volby.

Takže co jiného jim zbývá, než zas ten Antibabiš. A teď už to zoufalstlí dotáhli tak daleko, že někteří z nich jezdí bonzovat do Brusele. No nic, tak snad to jednou pochopí.

16 8
možnosti
DS

Ale vždyť cokoliv narhnou, to ANO shodí ze stolu a záhy se vrátí s tímž a neštítí se lhát a vydávat to za svůj nápad. A bonzovat? Tu ostudu si i nám způsobil sám Babiš.

8 8
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.