Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

Tak samozřejmě že opozice má právo oponovat, stejně tak má právo kdokoliv kritizovat opozici,,, to, že se politikové osočují vulgárněji, to je jiná, a děje se to napříč politickými stranami. Můžeme vzpomenout, že tu byly i facky. A jinak, když student píše bakalářku, většina škol zakazuje Wikipedii jako zdroj faktů, o to méně se hodí jako zdroj faktů do novinového příspěvku.

3 0
možnosti
JM

J48a59n 45M34o84r26a74v61e47c

21. 6. 2020 12:32

a jestlipak si zdejší moudří uvědomují, že státní zřízení, ve kterém se nacházíme, si nevybrali občané této země, ale naordinovala nám je, v 89, skupina komoušů v čele s čalfou?

1 3
možnosti
RC

8-o8-o8-o A na to jste prisel jak?

Vzdyt statni zrizeni, ktere tu mame urcili nasi predchudci v roce 1918! Statni rizeni nasi zeme je uz 102 roky, az na kratke intermezzo, parlamentni republika. Oficialne takove statni zrizeni bylo i v dobe, kdy tu vladli komancove.

2 0
možnosti
MB

Když vy si vytvoříte nějaký konstrukt ..a pak s ním sáhodlouze polemizujete.

Nevím, co má být na dnešní situaci tak výjimečného? Opozice snad vždy a všude kritizuje vládu ..a vláda zase opozici. To je přece normální. To je dané rozdílností pohledů. To je přece ta demokracie.

Až budou představitelé opozice zatýkáni nebo jinak šikanováni ..nebo až bude opozice pořádat nepovolené a násilné akce, pak by stálo připomenout si principy demokracie.

Demokracie u nás je. Chybí jen schopná opozice se srozumitelným programem.

"Dostat hlavu Babiše" není žádný program.. sice to spojuje jinak nesourodé opoziční strany..ale na druhou stranu to jen poukazuje na tu prázdnotu, že opoziční strany vlastně nemají program, který by byl jejich prioritou.

17 3
možnosti
RC

A v kterem state oznacuje premier opozicniky vlastizradci? V ktere zemi se tohle oznaceni zvrhne ve vyhruzky temto lidem a jejich rodinam az tak moc, ze musi dostat policejni ochranu?

1 5
možnosti
Foto

Ale co si to dovoluje? Pan Klaus se zlobí:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vaclav-klaus-rozhovor-ods-milion-chvilek-pro-demokracii.A200619_190907_domaci_cern?zdroj=patro

"ODS je proti mně, existenci Milionu Chvilek si nepřeji."

Naštěstí je to zatím vše, co náš Všemoudrý může udělat - nepřát si.

R^

4 8
možnosti
SB

Pan Klaus říká svůj názor, tedy dělá přesně to, co paní autorka tvrdí, že by se dělat mělo. Oponovat na základě svého názoru.

Oponovat vládě je zajisté svaté právo v demokracii, ale stejně tak je svaté právo oponovat opozici.

Opozice je kritizovatelná do úplně stejné míry, do jaké je kritizovatelná i vláda.

10 0
možnosti
PP

P32a86v58e66l 80P34o74n73e65c

21. 6. 2020 11:12

Myslím, že není žádná jednoznačně dobrá a špatná strana, hodně záleží na vkusu voliče. Někdo preferuje obecné právo na migraci, jiný to odmítá. Někdo preferuje extrémní ekologii, jiný to naopak odmítá. Někdo komu vadí 50 mega na dotacích, jinému vadí více záhadných 200 mega na kontě ve Švýcarsku. Některá vláda může preferovat konstruktivní kritiku své činnosti a jiná naopak ocení spíše opakované výzvy k odstoupení, i když na naší politické scéně takových případů zatím moc nebylo.

4 0
možnosti
ZD

Můžete prosím uvést nějaké příklady, které vedly k napsání Vašeho článku, kdy je opozici bráněno v jejich právech? Popsala jste co je demokracie a vyslovila, názor, že je jí bráněno. Myslím, že podobné informace nejsou až tak potřebné, nicméně jste neuvedla spouštěcí impuls. Napsat jen pár obecných slov v úvodu je podle mne málo.

17 3
možnosti
JD

Spouštěč je přece Babiš.

0 0
možnosti
MB

Volně navazuji na pana Slavíčka -

Největší vládní oponent je AB ! Schema patrné, vypozorovatelné - Nejprve všechny návrhy opozice odmítne, protože jsou špatné. Následně, po časové prodlevě je přijme. Vydá za své - Jsou dobré ! Vznikne časová prodleva se škodami. Škody škodami nejsou, protože je nutný nějaký čas, aby se zapomnělo. Na to, že Vláda odborníků je málo kdy schopna zplodit cosi rozumného ...

Příklad nedaleký - Podpůrné programy Covid. Podobně to bylo i s ustavením krizového štábu - Není nutný a zásob je dostatek. Zde Velekněz odporoval, i svému koaličnímu partneru - Hamáčkovi ! Ten, jako sprosťák mu Oponoval ! Úplně nejlepší metoda oponentury - "Je sám sobě si" ! Bureš něco řekne dopoledne - změní odpoledne. Má to i své výhody - Nemůže se nikdy mýlit. Heslo - Aby bylo lépe - "Já neříkám tak, ani tak - Uvidíte ovšem, že na má slova dojde", že ano ! ... :-)

3 3
možnosti
LH

Teda vy jste zatatej..... ;-D

1 1
možnosti
Foto

J47o30s65e95f 35B56á97r89t37a

21. 6. 2020 10:58

Když opozice oponuje je to v pořádku. Když udává a kolaboruje je to k zamyšlení.

27 7
možnosti
RC

Chcete tvrdit, ze opozice za zadnych okolnosti NESMI spolupracovat s vladou? Ja jen ze kolaborace je odvozena od slova kolaborovat, tedy collaborate, tedy - SPOLUPRACOVAT.

A mimochodem - ANO udavat muze, kdyz neni opozice? Viz Jermanova.

5 1
možnosti
JS

Vážená dámo, obávám se, že jste to Vy, která nechápe princip demokracie. Opozice není proto, aby oponovala. Opozice je proto, aby oponovala těm opatřením vládnoucí garnitury, která považuje za špatná a navrhovala lepší řešení.

4 5
možnosti
RC

Pisete: opozice tu neni, aby oponovala, ale je tu proto, aby oponovala....

Nezamotal jste se do toho trochu?

3 4
možnosti
Foto

je dobrý to připomenout R^

6 1
možnosti
ZS

takže vy jste to nevěděla/zapomněla, jo?

1 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.