Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

....jo, to se tak člověk podívá na reportáž o mrzačení dětí v syrském Aleppu, pak si přečte článek o rasistickém projevu fanoušku Sigmy, aby nakonec zhlédl vědecko naučný pořad, ve kterém jsou vědci celí natěšení, jaké to bude nádherné, a ta doba prý není daleko, až budou lidé cestovat vesmírem.....

0 0
možnosti
Foto

Musím teď odjet a přemýšlím, která tramvaj vlastně jede z I.P. Pavlova do stanice Bohemians? 22 to podle mě není.

0 0
možnosti
MS

To je opravdu závažná informace k tématu článku. :-P

0 0
možnosti
Foto

Ano, strach je jistě v takovémto případě velmi silný faktor. Na druhou stranu ale stačilo, aby se alespoň jeden chlap zvedl. Říká se tomu psychologie a je to ověřený fakt. V okamžiku kdy se ozve jeden nebo v lepším případě dva, tak se k ním přidá i zbytek mlčícího davu.

Jenže tady jde o to, že ti primitivové si byli jistí že se nikdo neozve. Kdo se bude starat o nějakého černého? Ostatně, podle toho vypadají i diskuse. Ale dobrá, nemusíme si hrát na hrdiny. Ten telefon ale použít někdo mohl, stejně tak použít ono tlačítko.Jenže ono by to chtělo vypadnout na chvíli ze své ulity že se mně to jako netýká.

A pro šťouraly, ano byl jsem jednou v podobné situaci. A možná jsem měl štěstí, ovšem nic se mi nestalo a ti útočníci by mě asi zadupali do země, kdyby na to přišlo. Jenže se na mou stranu a na stranu oběti přidalo pár těch co se do té doby tvářili jako by tam nebyli. Jenže to nebylo v Česku. Možná je to tím.

2 0
možnosti
PM

P96e31t76r 35M23u77n71z56a48r

10. 11. 2017 8:13

"Říká se tomu psychologie a je to ověřený fakt." - chachá, psychologie a je v ní nějaký ověřený fakt. Vážně jo?

Mimochodem kdo byl obětí v tom vašem případě.

1 1
možnosti
Foto

Nevíme přesně, jak to bylo, co přesně se stalo. Z I.P. Pavlova je to k Bohemians necelých 15 minut cesty, celkem 6 stanic, tedy hodně času, ale na druhou stranu několik příležitostí z tramvaje vystoupit (pokud má pravdu aktuálně.cz, zmlátili ho až u Bohemians, nepochybně po delší výměně názorů včetně házení citrónů).

Pokud dochází k takovým roztržkám, obvykle se atak stupňuje postupně, od předzvěstí přes verbální napadání, mírnější ataky ústící k vyslovenému brachiálnímu násilí. Bývá tedy prostor na únik.

Tlupy fanoušků, zvláště větší (četla jsem až o dvaceti), nejsou běžnými způsoby zvladatelné, není v silách řadového občana, aby zasáhl jinak než přivoláním policie.

Případný "nápravný" manévr spíše vede k vystupňování násilí.

Zvláště pak v uzavřeném prostoru tramvaje plné různých kovových výstupků může vést k těžkým zraněním i ušlapání. Rozvášněným fanouškům, zvláště pak určitých klubů, je opravdu lepší se obloukem vyhnout. A je úplně jedno, jestli jste bílá, černá nebo fialová.

3 1
možnosti
DS

paní Moudrá, v blogu se pozastavuji nad tím, proč nikdo policii nepřivolal či nepožádal řidičku, aby ji vysílačkou přivolala... nikoliv o vměšování se do násilností. šlo-li o 6 stanic a 15 minut, tím spíše se podivuji a pohoršuji.

1 0
možnosti
NM

...vážená ono o tom psát z pohodlí pokoje a nebo stát proti takovému davu?? zažila jste něco takového já ano a proto se té asi většině nedivím a zdržuji se komentářů...!!

6 1
možnosti
Foto

Já taky, nedá se to zvládnout.

1 0
možnosti
Foto

Patrně vůbec nemáte představu, jak taková situace v reálu vypadá. Pokud těch násilníku bylo 20, tak nedělat nic byla jediná správná volba. S takovýmto počtem si na nulovém prostoru neporadí sebetrénovanější člověk. A telefonovat v uzavřeném, relativně malém prostoru jako je tramvaj je nemožné. Při takovém konfliktu je průvodním jevem skutečně velký hluk. Pokud by se incident odehrával v otevřeném prostoru, kdy je možné se vzdálit a nerušeně a nenápadně zavolat policii, pak by se jistě někdo našel. Musíte brát v potaz i to, že by se těm ovádům nelíbilo, kdyby byť jediný z nich zaregistroval, že na ně někdo volá policii. A věřte, že v tramvaji by si toho jistě všiml.

7 1
možnosti
Foto

... není pochyb, že mnozí souhlasili, jiní měli strach - a stačí se juknout zde na iDnes, jak zde někteří píší, sleduji to už dlouho - a mají-li navíc ještě tu drzost, zde podobné skutky bagatelizovat, jako níže Mikulášek, který na něčem podobném tady exhibuje už 2 - 3 roky, a kdy ze všeho viní sluníčkáře, neomarxisty a aktivisty, svědčí to bohužel také o tom, o čem tu píšeme někteří už dlouho - naše společnost se nejen radikalizuje, ale vskutku fašizuje a za dané situace, v dané atmosféře, budou podobné útoky kulminovat, tím jsem si celkem jist; ... a pokud to policie kvůli nedostatku důkazů, nebo onoho svědectví, a taky kvůli bagatelizaci ze strany veřejnosti, jakou tu předvádí Hermánek a další, smete ze stolu, tím spíš. Bohužel, tak to je. Vám samozřejmě dík za článekR^

8 1
možnosti
PM

P75e15t83r 50M96u37n45z11a94r

9. 11. 2017 20:00

Divím se, že se divíte, že se nenašel nikdo, kdo by se někoho neznámého zastal proti 20 chlápkům. Víte milá autorko něco o lidech? Kdyby mlátili nějakou hezkou holku, dítě, nebo nějakého stařečka, tak by se někdo možná našel. Ale že nějakej chlápek dostane pár ran pěstí nebo kopanců prostě nikoho nevzruší.

Jinak naštěstí se až na pár modřin nic nestalo a lumpové byli chyceni.

2 3
možnosti
Foto

Kdysi jsem se stala náhodným svědkem docela nechutné rvačky u zastávky autobusu. Někdo z kolemjdoucích už volal policii, ale ti ho poslali kamsi, že nemají na nějaké opilce čas. Je pravda, že těch nečinných "čumilů" je asi převaha, ale občas se najde jeden či dva odvážlivci, kteří se snaží najít pomoc u těch, co mají pomáhat a chránit. Ne vždy jsou úspěšní. To je dost tristní.

R^:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.