Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč se já vyhrazuji proti této výzvě ?   Je to z toho důvodu, že intelektuálové nabízejí řešení skrze nějaká státní pravidla na nichž by se měli politici dohodnout.  Protože stát nezná nic než násilí  uplatní ho i v tomto případě.  Buď to bude násilí proti imigrantům, což by mnoho lidí přivítalo,  nebo proti těm co tu ty imigranty nechtějí.  Ať tak, nebo tak, bude to vždy špatné rozhodnutí a výsledek bude radikalizace a vzrůstání nenávisti mezi  skupinami lidí, kteří mají odlišné názory na tuto situaci a také radikalizace přicházejících imigrantů ať již přišli z jakéhokoliv důvodu. 

Intelektuálové jsou více či méně kolaboranti se státem, protože stát jim zabezpečuje určité společenské postavení a příjem, který by v tržním prostředí nezískali.

5 0
možnosti
DS

Ale oni přeci, pane Kšíre, nenabízejí řešení, oni vyzývají k debatě, naslouchání, uvažování, používání zdravého rozumu a nezneužívání postů.

A pokud považujete právě intelektuály za kolaboranty, tak se a) podívejte na jejich výplatní listiny versus odpracované hodiny (kdysi jsem ve vědě působila=vím, o čem mluvím) a b) to byste musel za kolaboranty považovat všechny, kteří jsou či někdy byli státními zaměstnanci či zaměstnanci státem placených institucí.

3 0
možnosti
MR

Zde nejde tak o strach a lhostejnost, ale o naprostou absenci a impotenci politiků řešit aktuální světové změny a vést mezinárodní dialog a to co patří ke státníkům.

Kde jsou politici Itálie, Francie, Německa, Holandska ... .

Je zde i absence tvůrčího duševního jádra společnosti, tedy osobností jako byl Čapek, Eliáš, J.Masaryk.... . 

Neschopnost občanské společnosti vytvořit platformu/my  jež by vedli dialog s místními vládami a i mezinárodně a tlačili na ně.

Jak tož že nemáme osvícené tvůrčí a duševní osobnosti jež by komunikovali tato témata ... . 

Je zde taky nebezpečí snahy vkládat určitá slova do úst a myšlení do hlav určitých komunit jež se bojí společenské komunikace a projevování svých pocitů ze stavu kolem nás.

Pokud ona komunikace není setrvale na ulicích a vítězí zdě jedno dogma tak jde o celkem normální projev společnosti na který je potřeba slyšet a s ním něco dělat.

0 0
možnosti
AB

Snažíte se uvádět rozumné důvody. Ne se všemi souhlasím, ale řekněme, že je mohu považovat za rozumné. Ale to nezmění nic na mém názoru, že celá ta petice je jen hloupý blaf, který nemohl v této formě sepsat žádný akademik. Jestli opravdu ano a tito lidé mají vzdělávat naše potomky, tak kráčíme do pekel.

15 1
možnosti
Foto

Já se vůči nim vyhraňovat budu, zavání to opět kapitulantstvím pod něčí taktovkou, ale to neznamená, že se ztotožňuji s mnohými body, které jste vypsala.

8 0
možnosti
LR

Jen bych připomněl - pro Vás, autorko blogu - jeden příkaz Allaha:

---------------------------------------------------------------------------------------------

4:34 Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit.

A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a BIJTE JE!!

Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký. -------------------------------------------------------------------------------------------------

6 4
možnosti
VV

Karma, a kriklouni uz se houfuji.

8 10
možnosti
Foto

Karma se houfuje? Kde?

4 3
možnosti
EP

Každý kdo nepodepíše, je náckoidní xenofób, přispívá k radikalizace a rozdmýchávání násilí, neumí si ověřit fakta... jak dlouho vás vlastníky nadřazeného názoru budou ještě tyto prázdné fráze bavit?

17 3
možnosti
Foto

Hezký rozbor, ale absolutně na nic.

Možná na seminární práci.

Ale ty jsou, většinou, také na nic.

4 2
možnosti
LR

Tak jsem si Váš blog přečetl a došel jsem k závěru, že jste si vůbec nevšiml, že ona výzva je jen plná obecných výzev, ale sama naprosto žádnou věcnou analýzu opřenou o fakta vůbec neobsahuje.

Je to asi jako výkřik "Lidi mějte se rádi".

16 1
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.