Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

Původně jsem chtěl napsat něco jiného, ale svůj komentář jsem přehodnotil.

Mám to podobně. Když jsem se dozvěděl, že tam bude tolik lidí, kdo ví, kdy bych se k němu dostal. Je to škoda, chtěl jsem tam zajít. Ale za takových okolností ne. A jelikož budu na trati, asi si nepustím ani video.

1 0
možnosti
MP

V principu máte pravdu. Ale zrovna v případě Karla Gotta bych to osobně viděl trochu jinak. Mimořádná je ta dlouhodobost, po kterou se tu Karel Gott ve své roli vyskytoval, po celou dobu na nejvyšší úrovni, a prakticky většinu z nás provázel celým naším životem. Ten "maják" stálosti v našich životech, jak se často zmiňovalo, opravdu nebyl jen patos, ale bylo na tom hodně pravdy. Člověk se třeba narodí a už v tu dobu je Karel Gott dvacet let celorepubliková hvězda. Žije 40 let a Karel Gott je tu stále jako neměnná hvězda. Chodíte do školy, dospíváte, potom začnete chodit do práce, máte vlastní děti, a Gott a jeho písničky jsou tu po celou dobu také. Mění se režimy, vlády, prezidenti, mění se technologie, okolí kolem nás, ale Gott je tu pořád, stále stejný. To je něco opravdu výjimečného. Proto zcela chápu, že řada lidí má pocit, že by při jeho úmrtí mělo udělat osobně víc, než to jen vzít na vědomí, ale je to pro ně taková událost, že ji chtějí sdílet i s ostatními alespoň svou přítomností. Stejně jako když Vám zemře někdo v rodině, tak také asi půjdete na pohřeb nebo na nějaké rozloučení osobně, a nebudete si jen otvírat doma okno a zapalovat svíčku. Tedy - já osobně tam také nejdu, ale zcela chápu, že řada lidí ano.

24 0
možnosti
KK

Moc hezky napsáno.

10 0
možnosti
ČP

Neodrazujte a nelustrujte občany, kteří se do Prahy přijdou s Karlem Gottem rozloučit. Je to čistě jejich věc. Dělají to ve svém volném čase a za své peníze. Ostatní si vzpomenou doma a dalším to je jedno. Není to normální?

11 0
možnosti
PV

Máte pravdu - každý kdo měl KG rád si zavzpomíná v klidu - rozhodně to maxi divadlo je až otravné - očekává se statisíce lidí v Praze - to opravdu nelze nazvat pietní vzpomínkou :-/

5 0
možnosti
DJ

Vždy mě fascinuje jak někdo tvrdí ze ho něco nezajima ale má neskutečnou potřebu se k tomu vyjadřovat a přitom jeho názor nikoho nezajima ...

6 5
možnosti
KT

A diskuse pod články jsou k šemu?

0 0
možnosti
MG

Kto sa este nevyjadril k pohrebu Karla Gotta, nech sa hlasi u sudruha Zincicu!

5 0
možnosti
Foto

Lidi zkrátka někde být chtějí. V roce 1969 třeba chtěli být na pohřbu Jana Palacha. Karel Gott fanoušky miloval a nikdy žádného neodmítnul. Ten pohřeb je poslední hold jeho památce, nikoliv politikům.

20 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám především za jeden důležitý postřeh, který si dovolím trochu rozvést:

I kdyby se všichni naši občané shodli na tom, že kostelecké párky jsou moc dobré a dávali jim přednost, nedá se říci, že by je tato shoda mohla nějak sblížit v názorech a postojích na cokoli a k čemukoli jinému (když pomineme možnost, že by je fasovali zdarma od vyrobce - kandidáta na poslance či presidenta země).

Nic proti tomu, když se někomu podaří těšit Čechy stejně úspěšně jako Němce. Naopak. Ale čím a v čem je Karel Gott spojoval? Spojoval je svým zpěvem, a to především se sebou samým. A dokázal, že mnoho jeho posluchačů skutečně něco spojovalo - vědomí, že je příjemné poslouchat Karla Gotta.

Patetické řeči o Karlu Gottovi, který desítky let spojoval národ, jsou pouze balastním slovním haraburdím. Zřejmě i účelovou demagogií.

7 0
možnosti
Foto

Bať, a ještě jednou, bať! tedy bať bať! Dášo R^V

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.