Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já se proti výzvě naší "elity" vyhraňuji a přitom si dovolím tvrdit, že na mne nepasuje ani jedna škatulek, které jste tak pracně ve svém článku vyjmenovala. Důvod je jednoduchý. Domnívám se (jako mnoho jiných rozumně uvažujících lidí), že současná situace s uprchlíky je neúnosná a že je nutno ji urychleně řešit. Zoufalá situace skutečných běženců byla zneužita mnohonásobně větším počtem lidí, kteří se do Evropy houfně stahují jen z ryze ekonomických důvodů. To je patrné i z toho, že nemají zájem o "chudší" evropské země, které neposkytují takové bohaté sociální zázemí. Pokud s tím evropští politici nic nedělají, mají občané plné právo protestovat, aniž by byli kvůli výrokům pár extrémistů (s kterými také nesouhlasím) označováni za xenofoby a rasisty. :-/

5 0
možnosti

Dášo, všechny, kdo nesouhlasí s výzvou tzv. "elity národa", jste právě tímto svým blogem osočila svými vypsanými body a zaškatulkovala ("Přestaňme, prosím, hledat zkratky a snažme se vést dialog (bez osočování a škatulkování) a dojít řešení.")......

Zákony logiky dostaly na zadek............................. Rv

3 0
možnosti

J57a51r87a 68R33a30n35k

19. 8. 2015 4:22

Mate karmu za rozumne uvazovaniR^ Lidskost definitivne v mnoha blozich dostava zabrat:-)

5 5
možnosti
Foto

Vám se to plácá, když jste na druhé straně oceánu. Vezměte si ty běžence k Vám, když myslíte, že je to takové terno.

2 1
možnosti

Přečetl jsem si vaše body a nesouhlasím. Nepovažuji se ani za jednoho z těch, o kterých zde píšete. Naopak mám dojem, že jste vůbec nepochopila demokracii jako takovou. A rovnou jste naházela špínu na ty, kdo si s tzv. elitami a také vámi dovolí nesouhlasit.

10 0
možnosti

Proti této výzvě se také mohou vyhraňovat lidé, kterým vadí, jakým způsobem tato petice vykresluje českou společnost. Petice vytváří dojem, že česká společnost je xenofobní, netolerantní, rasistická, nábožensky nesnášenlivá a lhostejná. Ale je to opravdu tak? Z údajů Českého statistického úřadu můžeme získat naprosto zřejmá data, že patříme k zemím s největším počtem cizinců s trvalým nebo dlouhodobým pobytem (vzhledem k celkovému počtu obyvatel). Takže označovat Českou republiku za netolerantní k cizincům může jen někdo, kdo tato fakta ignoruje. Dalším hlavním titulkem oné petice je "lhostejnost". Už mnohokrát Česká republika jasně prokázala, že její občané nejsou lhostejní k utrpení lidí jak ve vlasti, tak kdekoli ve světě. Patříme k zemím, které dokáží v případě nějaké nenadálé katastrofy nejen zorganizovat pomoc odborníků a dobrovolníků (záchranářů, lékařů, hasičů), ale také masově přispívat na různá humanitární konta. Sbírání peněz pro postižené prostřednictvím dárcovských SMS je v tisku označováno za český vynález, a pořád jde o fenomén, kterým jsou pro postižené nemocí i živly získávány pozoruhodné finanční částky.

Dokument jedním dechem mluví o "údajně holubičím národě" a zároveň o "nemoci naší vlastní společnosti". Ano, ti kdo to sepsali skutečně považují naši společnost za nemocnou. Jenže skutečný problém se nenachází v naší společnosti. V doslova smrtelných křečích se svíjejí společnosti, odkud k nám imigranti přicházejí. A právě v těchto společnostech jsou třeba "lékaři" - jenže tak daleko diagnostické schopnosti našich "vědeckých elit" zřejmě nesahají. Jinak by totiž věděli, že problém těchto skutečně "nemocných zemí" se nevyřeší u nás. Petice také říká, že "čím více je zpráva šokující či děsivá, tím dále bývá od pravdy". Faktem však je, že naprostá většina Evropanů (včetně těch vědců), by ve společenském marastu islámské společnosti kdekoli na světě dlouho nepřežila.

Pro řešení tohoto problému je nám zástup sebemrskačů k ničemu.

15 1
možnosti

J57o32s59e46f 94P41a92r70á42k

18. 8. 2015 18:36

Vám dávám karmu a jsem rád, že se elita, v tomto případě akademická obec, ozvala.R^

3 12
možnosti
Foto

Vždycky, když ze sebe některá skupina dělá skupinu elitní, smrdí to na sto honů...

0 0
možnosti

Jestliže taková petice nerozebere bezpečnostní rizika , zdravotní ohrožení a o ohrožení budoucí skutečné svobody naši dětí a vnuků, tak je to jednostranné plácnutí do vody, které se schovává za les titulů.

Stejně tak Vámi, paní Stárková, vypsané body, smrdí na sto honů jednostranností a proto, byť samostatně každý zvlášť lze diskutovat, jako soubor je blízko odpadkovému koši jako nepotřebný. Mohu se omluvit za tvrdá slova, ale tak to vidím já.

12 1
možnosti

P.S.

Nejvíce jste mne rozesmála zmínkou o médiích; máte pravdu neinformují objektivně, ale mé tvrzení je z druhého břehu. Proč neotevřou širokou diskusi o běžencích (třeba i se zastoupenými  akademiky), o islámu, o EU a jejich chybách, když připustila takový stav.  Rád bych se zúčastnil a nechal se veřejně přesvědčit, že nemám pravdu.

8 1
možnosti

Autorce a jejím dětem doporučuji k tématu blogu se podívat na toto video:

http://1url.cz/OPCF

7 1
možnosti

Naprosto otřesné - dle paní Stárkové evidentně ukázka zasévání falešných důvodů ke strachu8-o

1 1
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.